KAKVA ČAST: Divac postao potpredsednik Sakramento Kingsa
Foto: Nba.com/kings

NBA legenda

KAKVA ČAST: Divac postao potpredsednik Sakramento Kingsa

Košarka -
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije radiće kao savetnik stručnog štaba, a biće zadužen i za pomoć u globalnom brendiranju kluba

Legendarni srpski košarkaš i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac imenovan je na mesto potpredsednika košarkaških operacija u Sakramento Kingsima, objavljeno je na sajtu tog američkog NBA ligaša.

U novoj ulozi 47-godišnji Divac radiće kao savetnik stručnog štaba, a biće zadužen za pomoć u globalnom brendiranju Sakramenta, proceni talenata i proširenju navijačke baze kluba iz glavnog grada Kalifornije.

"Velika je čast vratiti se u grad koji mi je dao nezaboravno životno iskustvo. Sakramento Kingsi uvek su bili u mojim mislima i uvek sam želeo neku ulogu u klubu. Zahvalan sam na ovoj prilici", rekao je Divac.

Divac je bio jedan od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA ligi, gde je proveo 16 godina uspešno braneći boje Los Anđeles Lejkersa, Šarlota i Sakramenta.

Šest sezona provedenih u Sakramento Kingsima između 1998. i 2004. smatraju se za najuspešniji period u istoriji tog kluba.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track