MIHAJLO NA GROBU MAJKE I OCA: Obećavam da ću ostvariti sve ciljeve koje su zacrtali
Foto: Dragan Kadić

Sahranjeni Nenad i Jasmina Opačić

MIHAJLO NA GROBU MAJKE I OCA: Obećavam da ću ostvariti sve ciljeve koje su zacrtali

Crna Hronika -
Supružnike je na večni počinak ispratilo više stotina ljudi, među kojima su bili Nenad Čanak, predsednik LSV, pevačica Goca Božinovska, kik-bokser Nenad Pagonis, Damir Dokić, otac teniserke Jelene Dokić, i mnogi drugi.

NOVI SAD - Nenad Opačić (54) i njegova supruga Jasmina (47), koji su u noći između petka i subote oko ponoći ubijeni ispred zgrade u kojoj su živeli u novosadskom Novom naselju, sahranjeni su juče na Gradskom groblju.Supružnike je na večni počinak ispratilo više stotina ljudi, među kojima su bili Nenad Čanak, predsednik LSV, pevačica Goca Božinovska, kik-bokser Nenad Pagonis, Damir Dokić, otac teniserke Jelene Dokić, i mnogi drugi. Nakon održanog opela, u oproštajnoj sali od supružnika su se emotivnim govorima oprostili njihov sin Mihajlo i Jasminina sestra Marijana Mateus.

„Mance moje“- Tvoju divnu dušu koju si svima nama nesebično davala niko ne može da zameni. Bila si moj alter ego, moj pokretač. Bila si odana suprugu, kojeg si mnogo volela, željno si čekala svog Nešu sve ove godine. Bila si najpožrtvovanija majka svom suncu Mići, predivna ćerka, najbolja sestra. „Mance moje“, bile su poslednje reči koje si mi uputila. Bila si i ostala pravi čovek - navela je Marijana drhtavim glasom u oproštajnom govoru.

Mateusova se oprostila i od zeta.- Nenade, ljudino, ponosu svih nas, ostao si i pokazao da si neustrašiv borac, da si čovek za primer i na rečima i na delu. Svog jedinca Miću bezuslovno si voleo, bodrio i čuvao moju dragu sestru do poslednjeg časa. Ponosna sam na to što si mi bio zet, što sam te poznavala. Oteli su vas svirepo i jadno na 22-godišnjicu braka. Vi ćete živeti u svima nama koji smo vas voleli po vašim rečima i idealima, a najviše po predobrim srcima koje ste imali. Uvek ste bili moj oslonac i podrška - rekla je Marijana.

Zajedno disaliOcu i majci poslednji put se obratio i njihov jedinac Mihajlo.- Moj otac i moja majka zajedno su živeli, zajedno disali, zajedno se borili s poteškoćama, pa su zajedno i izdahnuli. Sada zajedno idu u svoj novi dom, a ja ću im se pridružiti za mnogo godina. Moja majka uvek je volela da bude sređena i lepa i otišla je prelepa. A za mog oca ne treba ni da govorim. Ja, njihov sin jedinac, obećavam da ću da ostvarim sve ciljeve koje su zacrtali i koje su želeli - rekao je Mihajlo.Tužna povorka potom se uputila ka Jasmininoj i Nenadovoj večnoj kući, a ubijeni supružnici ispraćeni su uz tamburaški orkestar i pesme „U godini jedan dan“ i „Ej, sudbino“.

Sin Mihajlo: Obećavam da ću ostvariti sve ciljeve koje su zacrtali (Foto: Printscreen FB/Micko Opačić)
Sin Mihajlo: Obećavam da ću ostvariti sve ciljeve koje su zacrtali (Foto: Printscreen FB/Micko Opačić)

Bele i crvene ružeMARIJANA ORGANIZOVALA SAHRANUJasminina baka zahvalila se Marijani Mateus na govoru i organizaciji sahrane.- Hvala ti, anđele moj, znala sam da ćeš to da uradiš kako dolikuje - plačući rekla je baka i zagrlila Marijanu.Inače, Jasminin kovčeg imao je beli pokrov i ceo je bio u belim ružama i kalama, dok su Nenadov krasili crvene ruže i gerberi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track