Neograničena pomoć EBRD Grčkoj

Akcionari Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) jednoglasno su danas izglasali početak primene investicionog programa za Grčku tokom narednih pet godina.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

13:06

Default images
Foto: Beta

Prema rečima predsednika EBRD-a, Sume Čakrabartija, neće postojati limit za vrednost ulaganja te institucije u Grčkoj.

"Neće biti ograničenja", kazao je Čakrabarti, a vrednost investicija zavisiće od predloženih projekata.

Dodao je da bi stručnjaci banke trebalo da počnu pregovore sa grčkim vlastima o potencijalnim projektima.

Prethodna grčka vlada je krajem prošle godine podnela zahtev da postane "zemlja delovanja" ERBD-a, s ciljem da je ta finansijska institucija odabere za svoja ulaganja. Taj proces odložen zbog neizvesnosti uoči vanrednih parlamentarnih izbora u Grčkoj, koji su održani u januaru ove godine.

"Prošlonedeljno četvoromesečno produženje programa pomoći Grčkoj ponovo je vratilo na snagu taj proces, pa su akcionari EBRD-a (64 zemlje plus Evropska unija i Evropska investiciona banka) jednoglasno izglasali taj predlog", izjavio je Čakrabarti, i dodao da bi kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Grčkoj moglo početi veoma brzo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: