KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadija i Radnički za završnom turniru kupa

ZREB-za-kup-cige

Na završnom turniru Kupa Milana Cige Vasojevića, koji će biti održan u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, učestvovaće i dva kragujevačka kluba – Radnički i Šumadija. Košarkašice Radničkog će već sutra od 17 časova otvoriti turnir utakmicom protiv Partizana, dok dan kasnije kragujevačka Šumadija u istom terminu igra protiv Vrbas Medele.

Košarkašice Radničkog su u ovu sezonu ušle sa skormnim ambicijama i sa znatno podmlađenim sastavom. Cilj bio obezbediti opstanak u Prvoj ligi Srbije, što je Kragujevčankama i pošlo za rukom. U Zrenjanin košarkašice Radničkog idu rastrećene, potajno vrebajući priliku da iznenade nekog od favorita.

„Cilj kluba bio je opstanak u ligi, s obzirom na veoma podmlađen sastav, i mi smo ga i ostvarili. Velikim trudom trenera Vesne Despotović i Saše Milojevića, kao i velikim zalaganjem igračica, stvorili smo tim sa prepoznatljivim stilom igre, i što je najvažnije, imamo mlade nade na koje ćemo moći da se oslonimo u narednim godinama. Što se tiče učešća u kupu, borićemo se i daćemo svoj maksimum, pa šta bude.“ – ističe Marina Lešnjak, kapeten Radničkog.

Protivnik košarkašica Radničkog u četvrtfinalu biće Partizan, koji je u oba ligaška meča ove sezone dobio Kragujevčanke. Međutim, u kupu se igra jedna utakmica u kojoj je sve moguće, pa košarkašice Radničkog sigurno ne ulaze u sutrašnji meč sa belom zastavom.

Kada je u pitanju Šumadija, tim Darka Jakovljevića je takođe ostvario svoj cilj, a to je plasman u plej-of, među četiri najbolje ekipe u ligi. Nakon tog ogromnog uspeha, treba smoći snage, napuniti baterije i koncentrisati se na takmičenje u kupu, gde Šumadija takođe puca na najbolji mogući plasman.

Protvnik „Šumadinki“ u četvrtfinalu biće Vrbas, ekipa sa kojom su se grčevito borili za tu četvrtu poziciju, koja je vodila u plej-of.

„Putujemo u Zrenjanin sa željom da se predstavimo u što boljem svetlu , da pokažemo da naš plasman među četiri najbolje ekipe u ligi nije slučajan, već je to posledica kvalitetne selekcije, kao i ozbiljnog rada svih struktura u klubu.

Maksimalno smo fokusirani na četvrtfinale protiv Vrbasa. Verujem da ćemo biti na visini zadatka i imati pravi pristup utakmici, a ako tako bude, velike su šanse da izborimo plasman u polufinale, gde nas očekuje pobednik susreta Crvena zvezda – Vojvodina.

Mislim da imamo dobar raspored, ali moramo ići korak po korak. Nismo pod imperativom ulaska u finale, ali imamo obavezu da odigramo maksimalno angažovano i da tražimo svoju šansu. Zanimljivo je da smo sve tri ekipe, Vrbas, Zvezdu i Vojvodinu, dobili u poslednjih mesec dana, tako da, ako se sklope kockice, možda možemo i do finala.“ – povukao je Darko Jakovljević, trener Šumadije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!