(VIDEO) BARSA ZA PETAMA REALU: Igrali se Suarez i Rakitić
Foto: Reuters

Pala Granada

(VIDEO) BARSA ZA PETAMA REALU: Igrali se Suarez i Rakitić

Fudbal -
Golovima Hrvata, Urugvajca i Mesija, Barselona lagano savladala domaću Granadu 3:1 i prišla lideru na bod.

Fudbaleri Barselone približili su se danas ponovo lideru Real Madridu na bod zaostatka, pošto su u gostima pobedili Granadu sa 3:1, u 25. kolu španske Primere.

Luis Suarez je današnjom utakmicom potvrdio da se adaptirao i prilagodio Barseloni. Urugvajac je zabeležio gol i asistenciju. Odličan je bio i Hrvat Ivan Rakitić.

Prvi gol postigao je Rakitić, koji je u 25. minutu u šesnaestercu naleteo na odbijenu loptu i doneo Barseloni vođstvo. Granada nije uspela da stvori nijednu ozbiljniju priliku, a Barsa je početkom drugog poluvremena udvostručila prednost kada je Rakitić poslao sjajnu loptu u prazan prostor, do koje je došao Suarez i brzom reakcijom ispred golmana i odbrane Granade je sproveo u mrežu.

Domaći tim je smanjio iz penala koji je dosuđen kada je Bartra napravio prekršaj u svom šesnaestercu. Sigurni izvođač jedanaesterca bio je Fran Riko. Strelac trećeg gola Barselona bio je Lionel Mesi, ali su najzaslužniji ponovo bili Rakitić i Suarez. Hrvat je poslao sjajan "for", Urugvajac se u šesnaestercu oslobodio čuvara i prevario golmana, a onda dodao Mesiju na petercu, koji je samo prosledio u nebranjen gol.

"Blaugrana" je u prošlom kolu neočekivano izgubila od Malage kod kuće (0:1), što je Real iskoristio da stekne veću prednost. "Kraljevi" u nedelju igraju protiv Viljareala.

Granada je sada pretposlednja, sa 19 bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track