Počela izgradnja Doma kulture u Futogu

Danas je počela izgradnja Doma kulture u Futogu polaganjem kamena temeljca.
Danas je počela izgradnja Doma kulture u Futogu polaganjem kamena temeljca.

"Zahvaljujući aktivnostima KIC "Mladost", "Poslovnom prostoru", a uz podršku budžeta Grada, posle sedam godina čekanja, konačno su počeli radovi na izgradnji novog objekta Doma kulture. U narednih osam meseci, ovaj objekat ukupne površine 1000 m2, biće završen. Osim kulturnih sadržaja, prostor će biti korišćen i za druge namene", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je u zgradi predviđeno i otvaranje šaltera pošte, prostorije za Udruženje penzionera, kao i drugih sadržaja.

Po završetku izgradnje, objekat će raspolagati sa dve sale namenjene za različite sekcije, pomoćnom salom u suterenu objekta, garderobom, toaletima i kancelarijama. S obzirom na to da je ovo zgrada čiji će korisnik biti KIC "Mladost", sadržaji unutar zgrade biće prilagođeni samom Centru, dakle u pitanju će biti prostorije u kojima su smeštene radionice za izradu i ukrašavanje narodnih nošnji, igračke sale, baletske sale i sale za animiranje mladih.

Ukupna vrednost projekta iznosi 35.153.644 dinara, izgradnju je započeo "Poslovni prostor", a za izvođenje radova angažovana je građevinska firma "NPN gradnja".

  • NS2

    01.03.2015 21:01
    Nemam komentar
    Jel NECE BITI OBJAVLJEN !
    A zato sto kazuje da je BESPOTREBNA investicija u vrednosti DESET KUCA ZA SIROTINJU !
  • Peca

    28.02.2015 06:48
    Alo "Tito je umro" !!!
    Alo politicari, doveli ste narod u situaciju da ne moze normalno da skoluje svoju decu i ekonomski odrzava porodicne domove. Manipulacijama i lazima prikrivate pokradeno i nesposobnost da poboljsate uslove zivljenja i dovodite u zabludu zitelje Futoga da nisu ravnopravni stanovnici Grada Novog Sada pa cete im Vi pomoci izgradnjom "Partokratskog Doma" za sebe, a za njihove pare.
    Bolje da ste Ustanove Kulture, kojih ima dovoljno u njihovom Gradu, ucinili im dostupnijim, bezbednijim, kako ne bi morali da se docekuju i voze nelegalnim linijskim prevozom i gacaju po blatnjavim i mracnim ulicama.
    Ne bi me cudilo da prosirite delovanje "Parking Servisa" i na taj deo grada kako bi im olaksali parkiranje i odrzavanje zelenih povrsina ispred svojih domova.
  • Grazdanin Pokorni

    27.02.2015 22:54
    Lepo
    Lepo je procitati da se ne otvara kockarnica, kafic, "klub"...


    ....btw, kad je Carnojevic doveo Srbe sa prostora Kosmeta u sadasnju Vojvodinu, nije tamburice imao sa sobom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti