27. februar  2015. 08.32  | Izvor: Tanjug

Kolovozi mestimično vlažni

NOVI SAD -

Na putevima prvog i drugog reda, kolovozi su mestimično vlažni, a snega ima u raskvašenom stanju na području Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice, Kruševca i Čačka.

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMSS), ujutro se očekuje lošija vidljivost zbog povećane oblačnosti i magle, ali i vlažni kolovozi ponegde sa poledicom.

Na području Beograda magle ima na prevoju Rušanj, a na prevoju Bubanj Potok vidljivost je smanjena zbog magle, a i na području Zaječara magle ima na većini putnih pravaca.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Zbog predstojećeg vikenda očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na putnoj mreži u Srbiji.

Vozačima se savetuje da brzinu prilagode uslovima na putu, da održavaju rastojanje između vozila i da naglo ne koče kako bi izbegli proklizavanje vozila.

Ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do većeg broja saobraćajnih nezgoda, pa se vozačima posebno savetuje da budu oprezni na kritičnim deonicama kao što su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci i tuneli.

Tokom dana, meteorolozi najavljuju padavine u centralnim i južnim krajevima, sa povećanom oblačnošću, a u višim planinskim predelima očekuje se sneg, navedeno je u saopštenju.