Ponedeljak, 23.02.2015.

13:56

Uskoro zabrana "zamena" za drogu

Spisak kontrolisanih psihoaktivnih supstanci biće proširen po hitnom postupku, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Izvor: Tanjug

Default images

U poslednjih šest nedelja 25 mladih osoba zatražilo pomoć na VMA jer su koristili biljni tamjan kao "legalnu zamenu" za marihuanu, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako se navodi, najčešće pušenjem konzumirali biljni tamjan, beli slez, crnu travu, "šarp bluberi".

Na predlog Nacionalnog centra za kontrolu trovanja sa VMA, vladina Komisija za psihoaktivne kontrolisane supstance je po hitnom postupku donela odluku za dodatno proširenje spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, čije je usvajanje u proceduri.

Komisija za psihoaktivne kontrolisane supstance će raditi na redovnom ažuriranju spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci zbog sve veće učestalosti pojave novih, čija će upotreba i prodaja biti zabranjene.

U saopštenju se podseća da je u novembru prošle godine Ministarstvo zdravlja definisalo novi spisak psihoaktivnih kontrolisanih suspstanci, dodavanjem 19 novih.

Foto: Centophobia / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

18 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: