Najnovije vesti
Vesti Društvo
Zorana Mihajlović: Jedan elaborat i minimalna cena za legalizaciju

Zorana Mihajlović: Jedan elaborat i minimalna cena za legalizaciju

Većina nelegalno izgrađenih objekata, osim onih koji se nalaze u parkovima prirode, trebalo bi da bude legalizovana do kraja godine, najavila je Zorana Mihajlović.

577264_zorana-mihajlovic-01rasfoto-vesna-lalic
577264_zorana-mihajlovic-01rasfoto-vesna-lalic
Svima šansa: Zorana Mihajlović
Svima šansa: Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture najavljuje prvi korak u maju, kada bi Vlada trebalo da donese akt ili uredbu kojom će biti definisani svi uslovi predstojeće legalizacije.

Uprkos tome što još nisu poznati svi detalji, ono što je za građane najbitnije je da će vlasnici milion i po bespravno građenih objekata morati da plate samo najminimalniju cenu.

- Takođe, nećemo da tražimo milion dokumenata, već samo jedan od elaborata koji će nam pokazati na kakvom je tlu i gde izgrađen objekat. To, svakako, isključuje legalizaciju objekata u parkovima prirode - kaže Mihajlovićeva.

Istakla je da su neuspeli svi dosadašnji pokušaji da se problem nelegalno izgrađenih objekata u Srbiji reši.

- Nažalost, uprkos zakonima, nelegalna gradnja je divljala. Ministarstvo želi da to zaustavi i izrađuje dokument koji će brzo, efikasno i jeftino legalizovati sve što je moguće - kaže Mihajlovićeva za „Blic“.

Svesna je da će oni koji su u prethodnom periodu legalizovali svoje objekte u skladu sa zakonom da se ljute, ali treba podvući crtu kako ne bismo imali nelegalne objekte.