Austrijanci traže ukidanje dečijeg dodatka strancima!

za one koji se ne integrišu

Austrijanci traže ukidanje dečijeg dodatka strancima!

Austrija -
Prema rezultatima poslednje ankete 45 posto ispitanih je za novčane kazne do 440 evra za roditelje koji decu ne šalju u školu ili ne odlaze na roditeljske sastanke. Svaki drugi Austrijanac podržava zabranu nošenja marama u školama

BEČ - Austrija pokušava da pronađe rešenje kako da izađe na kraj sa stranicma koji ne žele da se integrišu. Dok se predsednici pokrajina Štajerske i Burgenlanda (SPÖ) žele da se uvedu kazne za one koji ne žele da se integrišu, savezni ministar spoljnih pitanja Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz, ÖVP) je za to da sva deca stranaca obavezno pohađaju vrtiće dve godine uoči polaska u školu. Sve stranke su složne po pitanju uvođenja etike i političkog obrazovanja kao školskog predmeta.

Istraživanje javnog mjenja na temu "Integracija doseljenika" koje je krajem prošle nedelje sprovelo Austrijsko društvo za marketing (OGM), pokazala je da većina Austrijanaca podržava predlogom da se strancima koji ne žele da se integrišu uskrati finansijska pomoć. Čak 84 posto Austrijanca smatra da treba ukinuti dečiji dodatak roditeljima nespremnim za saradnju. Ovaj dodatak nije mali i iznosi mesečno 110 do150 evra i više po svakom detetu, zavisno od uzrasta, bez obzira na visinu plata roditelja.

Skoro polivina ispitanih (45 posto) ispitanih je za novčane kazne do 440 evra za roditelje koji decu ne šalju u školu ili ne odlaze na roditeljske sastanke. Svaki drugi Austrijanac podržava zabranu nošenja marama u školama.

Trećina građana Austrije (30 posto) je na pitanje o pokretu Pegida koji je protiv islamizacije složila se sa njihovim idejama, dok 42 posto građana smatra da je strah od islamizacije neopravdan. Velika većina , čak 88 posto ispitanih ne bi se priključilo demonstracijama Pegida. Austrijanci su naime potvrdili da generalno nisu spremni da učestvuju u bilo kakvim demonstracijama.

S. V. - M. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track