Capital.ba

Pomak u spajanju Lafarža i Holcima

02.02.2015. / 17:52

holcimPARIZ, Lafarž i Holcim objavili su danas plan prodaje imovine irskoj grupi specijalizovanoj za građevinski materijal CRH po kompanijskoj vrijednosti od 6,5 milijarde evra, što je glavni uslov za spajanje francuskog i švajcarskog proizvođača cementa.

Prodaja obuhvata prije svega poslovne aktivnosti u Evropi, Kanadi, Brazilu i na Filipinima, a vrijednost kompanije uključuje 1,3 milijarde evra duga, saopštile su te dvije firme.

Ta imovina, globalno gledano, omogućila je promet procijenjen na 5,2 milijarde evra u 2014. godini, uz operativnu dobit (Ebitda) od oko 744 miliona evra.

Lafarž i Holcim su potvrdili da planiraju da završe spajanje u prvom polugođu ove godine, prenio je danas Rojters.

“Imovina koja se prodaje CRH-u odabrana je u skladu sa tri jasna principa: vidljivost i brzina, jako stvaranje vrijednosti za Lafarž-Holcim i sposobnost da se odgovori na regulatorne zahtjeve”, istakao je na konferenciji za štampu izvršni direktor švajcarskog proizvođača cementa Bernar Fontana. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!