Mekdonalds:Račun platite zagrljajem

Američki lanac brze hrane Mekdonalds uvodi ljubav kao legalno sredstvo plaćanja.

Svet

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

20:36

Default images
Foto: Beta/Ap

Kao deo promotivne kampanje od 2. februara do Dana zaljubljenih, Mek će u svojim restoranima prihvatati zagrljaj umesto novca za naplatu ručka.

Radnici ovog fast fuda će nasumično birati učesnike kao i same lokacije. Izabrane mušterije dobiće zadatak da nekome izjave ljubav.

Kompanija će najaviti akciju "Plaćanje ljubavlju" reklamom iz vazduha tokom velikog sportskog događaja Super Bowl 2015.

U video koji je postao hit na Youtube vidno raspoloženi kasiri iznenađuju pomalo sumnjičave mušterije zahtevom da svoj račun plate plesanjem, grljenjem svojih prijatelja ili zahtevom da pozovu mamu i kažu joj "Volim te".

Teri Hiki portparol Mekdonaldsa kaze da očekuje oko milion učesnika ove akcije. Svaki restoran imaće na raspolaganju po 100 takvih ponuda.

Oglas na Super Bowl 2015. koji traje 30 sekundi košta oko 4,5 miliona dolara, što može biti značajan instrument za podizanje prodaje. Profesori Univerziteta Stanford i Humbolt prognoziraju da se od ove reklame može očekivati dobit od 258 odsto.

Ova promocija dolazi u veoma teškom periodu za Mekdonalds koji je ove nedelje zbog pada prodaje smenio i direktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: