Najnovije vesti
Vesti Srbija
POPLAVE Ukinuta vanredna situacija u Vranju

POPLAVE Ukinuta vanredna situacija u Vranju

Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba Zoran Antić ukinuo je vanrednu situaciju na većem delu poplavljenog područja.

567629_vranje-112-poplave-na-jugu-srbije-foto-v-p
567629_vranje-112-poplave-na-jugu-srbije-foto-v-p

Zbog ogromnih šteta na saobraćajnicama, privatnim objektima, električnim stubovima i poljoprivrednom zemljištu vanredno stanje još je na snazi u opštinama Bosilegrad i Vladičin Han.

- Prestala je opasnost od novih poplava, pa su stvoreni uslovi za ukidanje vanrednog stanja u većem delu teritorije grada Vranja. Vanredna situacija ostaje na snazi u selima Srednji Del, Stari Glog, Ćurkovica, Stara  Brezovica, Slivnica, Surdul, Izumno i Bujkovac.

Formirana je komisija za raspodelu deset tona nafte iz republičkih rezervi za mehanizaciju, koja čisti teren posle bujičnih poplava.

Sve je u znaku čišćenja rečnih tokova,osposobljavanju oštečenih puteva i saniranju šteta u poljoprivredi, rekao je komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Zoran Antić.

Prema prvim procenama, štete od nedavnih bujičnih poplava na poljoprivrednom zemljištu vlasnika u Zlatokopu, Ćukovcu, Kupinincu i Tibuždu premašuje 2,5 miliona dinara.

Sekretar Crvenog krsta u Vranju Tomislav Stefanović rekao je da je za Vranjsku Banju obezbedjeno šest sušilica.

Predsednik gradske opštine Vranjska Banja dr Slavica Sotirović ističe da se sušilice najviše koriste u naseljimaSavinci i Ogoš.

Ekipe vranjskog Zavoda za javno zdravlje u Vranjskoj Banji dezinfikuju poplavljene kuće,prostorije I dvorišta.Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev potvrdio je da je zbog rušenja sedamdesetak električnih stubova u vrletima ovog pograničnog kraja nekoliko sela sedam dana bez struje.

Na terenu su članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije,koji procenju štete od poplava.

Više od 1.200 kilometara lokalnih puteva u pograničnoj opštini Bosilegrad je opustošeno.