OPREZ Ona minira vakcinaciju: Nadrilekarka deli opasne i bizarne savete na internetu!

Njoj za lažno predstavljanje preti prekršajna i krivična prijava. Naime, kako “Blic” saznaje, Velkov uopšte nema važeću dozvolu za rad (licencu) niti je član Lekarske komore Srbije, institucije čiji član mora da bude svaki lekar u zemlji da bi mogao da radi.

Takođe, diskutabilno je da li je Velkov uopšte i završila Medicinski fakultet jer Komora ne poseduje informacije o njenoj fakultetskoj diplomi koju je navodno stekla u Skoplju.

Na njenom Fejsbuk profilu stoji da je studirala u Nišu i Skoplju, gde je i diplomirala.

U Ministarstvu zdravlja objašnjavaju za “Blic” da se u slučajevima kada određene poslove zdravstvene delatnosti obavljaju lica koja nisu zdravstveni radnici i za to ostvaruju dobit - podnose krivične prijave.

Ovako leči nadrilekarka

(old_image)

Takođe, ukoliko nije upisan u registar nadležnih organa, izriče se zabrana rada zdravstvenom radniku i podnosi se prekršajna prijava.

Samoprozvana doktorka Velkov deluje preko nekoliko internet grupa. Jedna njena Fejsbuk grupa broji više od 38.000 članova, a druga 25.000.

Potpuno sumanuto

(old_image)

Pojavljuje se na nacionalnoj televiziji, govori na skupovima organizovanim u sopstvenoj režiji. Njena rešenja koja propagira su problematična, ekstremna i često opasna. Njene izjave su u većini slučajeva nadrealne.

Kako "Blic" saznaje Republičko javno tužilaštvo ima podatke o samozvanoj doktorki Velkov. Njenu dokumentaciju prosledio je Tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, čija je i nadležnost da se bavi ovakvim slučajevima.

Izvor: blic

Pogledajte još