Perčević optužen, pa oslobođen

J. D. Lj.

30. 01. 2015. u 13:19

Tužilaštvo i viši sud o kreditima u "Univerzal banci". Ukinut mu pritvor ubrzo posle prvobitne odluke

Перчевић оптужен, па ослобођен

Goran Perčević

VIŠE tužilaštvo u Beogradu podiglo je u petak optužnicu protiv nekadašnjeg funkcionera SPS, biznismena i vlasnika Kompanije "Interkomerc" Gorana Perčevića i još pet osoba zbog malverzacija sa odobravanjem kredita u "Univerzal banci"! Samo nekoliko sati posle ove odluke Vanraspravno veće Bišeg suda u Beogradu prihvatilo je žalbu njegovog branioca i ukinulo mu pritvor koji mu je bio određen da ne bi uticao na svedoke.

Perčević, koji je optužen zbog produženog krivičnog dela zlouptreba položaja odgovornog lica podstrekavanjem, se oko 18 časova sa dve crne kese u rukama obreo na kapiji CZ.

- Dobro sam, ne brinite. Ima vremena, pričaćemo o svemu - bilo je sve što je rekao Perčević pre nego što će ući u "mercedes" koji ga je tu čekao.

Inače, optužnicom su pored Perčevića, obuhvaćeni i Dragan Tomić, bivši direktor "Univerzal banke", Ljiljana Stojanović, Milovan Puzović, Nevena Belić i Dragoljub Perišić, kojima se na teret stavlja produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Perčević je uhapšen sredinom novembra prošle godine, a Viši sud u Beogradu mu je prošle nedelje produžio pritvor za još 30 dana, zbog sumnje da bi, boravkom na slobodi, mogao ometati vođenje krivičnog postupka i uticati na svedoke.

Više tužilaštvo je prošle godine pokrenulo istragu protiv Tomića i drugih osumnjičenih zbog odobravanja spornih kredita na štetu "Univerzal banke".

- Perčević se sumnjiči za više krivičnih dela, odnosno različite malverzacije u privredi kada je dogovarao sa rukovodiocima "Univerzal banke" odobravanje i obezbeđivanje kredita firmama. Na ovaj način, Perčević i ostali su naneli štetu banci za oko 1,4 milijarde dinara - navedeno je u istrazi.

VREDNE NEKRETNINE

GORAN Perčević je bio osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije, a kasnije i potpredsednik SPS. Novembra 2000. istupio je iz članstva stranke. Prema nekim navodima, Perčević poseduje vredne nekretnine uglavnom u centru Beograda, a stavio ih je pod hipoteku za dobijene zajmove pre oko pet godina, što ga nije sprečilo da ih i dalje koristi, ali, kao garant za nove pozajmice.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Pravedan

30.01.2015. 14:03

Tuzba protiv zloupotrebe odgovornog lica....kakva ironija. Otkud to da je on odgovorno lice, naprotiv , gospodo,--- da je ogovoran ne bi to uradio, nego je neodgovoran , a mocan, znaci tuzba treba da glasi --- protiv neodovorno, a mocno lice, pa redom pritiv sih koji su mu omogucili da bude mocan kao neodgovoran

vagrant

30.01.2015. 14:37

Gospodo sudije da li je imovina optuzenih blokirana do kraja sudjenja, kako se ne bi mogla otudjiti? Radi se o desetinama miliona evra drzavnih para iz propalih banaka i imovini ogromne vrednosti.Sta je sa racunima u stranim bankama optuzenih, da li se preko interpola traze podaci?

radnik AMSS u protestu

30.01.2015. 15:18

A kad će konačno biti gotova istraga, hapšenje i biti podignuta optužnica po osnovu više krivičnih prijava, uključujući i onu kod Tužilaštva za organizovani kriminal, protiv Aleksandra Nikačevića, Mirka Butulije i dr., zbog kriminala ogromnih razmera u okviru celog sistema AMSS, čime su oštećeni AMSS i budžet Srbije za milione eura?!

Иги

30.01.2015. 22:23

Нико од лопужа који су черупали овај народ и државу неће видети дана затвора. Све је ово фарса и представа за стадо оваца.

a ne

30.01.2015. 23:15

@Иги - varate se, sada su dosla nova vremena, nije kriv onaj ko je potrosio pare, vec je kriv onaj ko mu ih dao.