Region

Svet

Zrenjaniska filharmonija briljirala na Danima piva!

Treće veče tradicionalne manifestacije 32. Dani piva u Zrenjaninu proteklo je u apsolutnom trijumfu Zrenjaninske filharmonije.

Zrenjaniska filharmonija briljirala na Danima piva! Foto: Promo



Trg Slobode bio je krcat ljubiteljima klasične i filmske muzike, koji su oduševljeno ispratili sjajan program – pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića.

Smenjivali su se najveći hitovi srpske kinematografije – tema iz serije ’’Otpisani’’, ’’Zvižduk u osam’’, ’’Devojko mala’’, ’’Đelem Đelem, ’’Flojd’’, koje su oplemenili pobednici ’’Prvog glasa Srbije’’ – solisti Mirna Radulović i Davor Jovanović. Bio je ovo najposećeniji koncert Zrenjaninske filharmonije do sada, koja se, specijalno za ovu priliku, predstavila sa čak 73 muzičara na sceni.

Sugrađani su frenetičnim aplauzom nagradili i pozvali filharmoniste na bis, te su Trgom Slobode odjeknuli zvuci numere iz filma ’’Lajanje na zvezde’’ – ’’Sve veliko postalo mi malo’’.
Istovremeno, Žitni trg je pulsirao u ritmu rock klasika i punka – Laki keš su izveli sjajnu mešavinu hitova EKV-a, Pink Floyda i Zeppelina, dok su Atheist Rap već s prvim taktovima ’’Fatamorgane’’ razgalili prisutnu publiku. ’’Felićita’’, ’’Odlazim’’, ’’Letnji hit’’ i kultna ’’Wartburg limuzina’’ samo su potvrdili zašto su Atheisti najtraženiji na letnjim festivalima.
Večeras se očekuje rekordna poseta na koncertu Bijelog Dugmeta, koji na Trgu Slobode nastupaju u 22h.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>