30. januar  2015. 14.32  | Izvor: Tanjug

Izložba radova Dečje radionice iz Novog Sada

NOVI SAD -

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu sutra će biti otvorena izložba radova Dečje radionice pod nazivom "Vidosava Kovačević: slikarka osobenog poteza" povodom 125 godina od rođenja te umetnice.

Najmlađe posetioce očekuje i interaktivna kompjuterska igra "Klikom na sliku". Nova aplikacija osmišljena je sa ciljem razvijanja inovativnih pristupa u sferi popularizacije i promocije kulturnog nasleđa i prezentaciji novih sadržaja namenjenih deci i mladima.

I tokom trajanja izložbe publika će moći da pogleda radove svih učesnika iz devet vrtića PU "Radosno detinjstvo" Novi Sad: Detelina sa četiri lista, Kolibri, Zvezdan, Veverica, Radosnica, Novosađanče, Čigra, Zmaj i Zlatna ribica.

Do izuzetnih rešenja mali umetnici su došli zahvaljujući saradnji Milice Orlović Čobanov i Ksenije Vasin, kustosa Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i sugestijama i stručnoj pomoći likovnih pedagoga PU "Radosno detinjstvo" Jelene Tišme, Dragana Jajića, Viktorie Čikoš, Dušana Basare i Bojana Stankova.

Tokom trajanja izložbe biće organizovan i aktiv za nove vaspitače iz PU "Radosno detinjstvo" kao i osmomartovska akcija "Mami na dar".

Svečano otvaranje izložbe uveličaće pozorišna trupa Teatra 34, a trajaće do 15. marta.

Tagovi