Otvaranje Ambasade Katara u februaru

Tanjug

30. 01. 2015. u 12:43

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Katara Ahmedom Al Misnedijem o unapređenju odnosa dve države i proširivanju ekonomske saradnje

Отварање Амбасаде Катара у фебруару

Doha, Katar

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Katara u Srbiji Ahmedom Al Misnedijem o unapređenju ukupnih odnosa dve države i proširivanju obima ekonomske saradnje, a najavljeno je da će u februaru biti otvorena ambasada Katara u Srbiji.

Ljajić i Al Misnedi su se saglasili i da je potrebno što pre potpisati međudržavne sporazume i o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija, saradnji u oblasti turizma i viznoj liberalizaciji, što bi značajno doprinelo unapređenju ekonomske saradnje i prilivu katarskih investicija u Srbiju.

Ambasador Al Misnedi je izrazio potrebu za angažovanjem lekara svih specijalnosti i srednjeg medicinskog osoblja iz Srbije u Kataru, s obzirom da se u toj zemlji otvara veliki broj zdravstvenih ustanova, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će biti održano 2022. godine.

Al Misnedi je najavio da će ambasada Katara u Srbiji zvanično biti otvorena sledećeg meseca, kada se očekuje i dolazak ambasadora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Rados

30.01.2015. 16:16

Zaista veliki, uspesan i znacajan potez nase zemlje za spajanje dva naroda. Zaista, za svaku pohvalu.Ovakve kancelarije trebaju nasoj zemlji!!!

Lala

30.01.2015. 19:10

Jako dobra vest, posebno mi je drago zbog toga sto jako puno nasih ljudi radi za kompanije iz Katara.

republika, monarhija, federacij

30.01.2015. 20:34

Svo vrem menjao si Srbiju ne zaboravi da i tvoja pripadnost moze se promenuti. U cije ime i koje drzave ime pravis sporazum!