Nikolić: Diković je častan oficir

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarali su u Beogradu o spremnosti Vojske Srbije i o daljim koracima u cilju njene modernizacije.

Tomislav Nikolić i Ljubiša Diković su ocenili da kampanja protiv Vojske Srbije neće uspeti da poljulja poverenje građana u nju, prenosi Tanjug.

Tokom razgovora konstatovano je da Vojska Srbije svoje redovne aktivnosti obavlja po najvišim mogućim standardima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Osvrćući se na nedavne ponovljene napade na načelnika Generalštaba, predsednik Republike je rekao da je general Diković častan oficir i da ti napadi očigledno predstavljaju pokušaj da se diskredituje i destabilizuje Vojska Srbije, ali i da se ponizi sve što je u Srbiji dobro učinjeno u prethodne dve i po godine.

"Vojska Srbije je definitivno institucija koja uživa ogromno poverenje građana. Ona je uspostavila odličnu saradnju sa svim vojskama u svetu. Njeni pripadnici koji su angažovani u međunarodnim misijama u brojnim zemljama ostvaruju samo vrhunske rezultate. Ne smemo zaboraviti ni koliko je naša Vojska doprinela da se spasu imovina i životi ljudi tokom prošlogodišnjih katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju", rekao je Nikolić.

Naglasio je da je upravo zbog svega toga jasno "da ova podmukla kampanja protiv Vojske Srbije, koja je počela još prošle godine nakon velike parade povodom 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, neće uspeti da poljulja poverenje građana u svoju Vojsku".

Predsednik je dodao da je očigledno da postoje pojedini krugovi kojima nije u interesu da Srbija bude moderna, razvijena država i koji žale za vremenima kada su cvetali korupcija i samovlašće, jer su u takvom okruženju odlično prolazili, dok su građani živeli sve gore.

"Zato oni žele po svaku cenu da izazovu nestabilnost u Srbiji i da je vrate u haos iz kojeg je počela da izranja. Upravo tome služe orkestrirani napadi na brojne državne institucije, a evo, sada i na Vojsku Srbije", dodao je Nikolić.

Predsednik je takođe istakao da građani Srbije mogu da budu spokojni, jer je naša zemlja krenula putem reformi i da je niko više, nikakvim kampanjama, ni iz kakvih sebičnih pobuda, neće moći u tome sprečiti, dodaje se u saopštenju.

Dikovićev advokat Đuro Čepić rekao je da se protiv njega ne vodi nikakav postupak, niti da je prijavljen kao učesnik nekog ratnog zločina.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je ocenio da su ponovljene optužbe Fonda verovatno posledica toga što je za 17. februar zakazano sudsko ročište po Dikovićevoj tužbi protiv bivše direktorke FHP Nataše Kandić.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво