Godišnjica smrti Duška Trifunovića

V. N

28. 01. 2015. u 21:43

Devet godina od smrti autora "Ima neka tajna veza", "Šta bi dao da si na mom mjestu", "Pristao sam, biću sve što hoće", "Glavo luda"...

Годишњица смрти Душка Трифуновића

Duško Trifunović

NAVRŠILO se devet godina od smrti srpskog književnika Duška Trifunovića, jednog od najznačajnijih predstavnika sarajevske rok škole i takozvane estradne, govorne poezije. Preminuo je u Novom Sadu, gde je živeo teškim izbegličkim životom i sahranjen je, prema vlastitoj želji, u Sremskim Karlovcima.

Pop i rok muzičari sa prostora bivše Jugoslavije komponovali su muziku na Trifunovićeve pesme. Smatra se da ih je snimljeno oko 300.

Antologijske su "Ima neka tajna veza", "Šta bi dao da si na mom mjestu", "Pristao sam, biću sve što hoće", "Glavo luda"...

Trifunović je autor dvadesetak zbirki poezije ("Zlatni kuršum", "Pobednički krug", "Šarena laža", "Slobodni pad", "Jetke pripovetke", "Tumač tiranije", "Bukvalno tako"...), četiri romana i više dramskih tekstova.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Draza Legenda

28.01.2015. 23:25

Da ,da , rokeri komponovali na stihove D.Trifunovica i obogatili se na njegovim stihovima ,ali im zato nije smetalo da covek umre u bedi kao izbeglica u Novom Sadu !!! Neka je na cast svim "rokerima" , demo(n)kratama i medijima i ostalim licemerima !!!

Jelena

29.01.2015. 10:17

Napokon da se neko seti ovog divnog coveka i objavi nesto o njemu,jer njegovo delo i lik to zasluzuje.Nadam se da ce Vam ostati u praksi da ga svake godine spomenete.Bio je legenda za zivota,a i posle njegove smrti to ostaje za sledeca pokolenja.