Odbor: VBA nije prekršila nijedan zakon; ombudsman: Moje je da proverim VBA

Tanjug

28. 01. 2015. u 15:27

Skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti zaključio je da VBA nije prekršila nijedan zakon. Momir Stojanović: Ne radi se o zloj nameri ni ministarstva ni zaštitnika, već o različitim tumačenjima zakona

Одбор: ВБА није прекршила ниједан закон; омбудсман: Моје је да проверим ВБА

Saša Janković

Vojnobezbednosna agencija nije prekršila nijedan zakon, a Zaštitnik građana Saša Janković nije pružio valjane dokaze da su prisluškivani sindikalni lideri, zaključci su današnjeg Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Kako je predsednik Odbora Momir Stojanović rekao novinarima po završetku skoro šestočasovne sednice tog tela, takođe je zaključeno, povodom zahteva Jankovića da mu ministarstvo odbrane i VBA dostave saznanja u vezi sa incidentom koji se dogodio na Paradi ponosa i prebijanjem brata premijera Andreja Vučića, da se ne radi ni o čijoj zloj nameri već o različitom tumačenju zakona.

"Odbor je zaključio da nije u pitanju zla namera ministarstva odbrane ni ombudsmana, već da se radi o različitim tumačenjima zakonske regulative i pozivanja na odredbe ZKP-a", rekao je Stojanović i dodao da je Odbor pozvao Zaštitinika da ubuduće, ukoliko naiđe na neku nepravilnost, najpre obavesti nadležne, a potom sa tim izađe u javnost.

"Svako izlaženje u javnost dovodi do bespotrebnog uznemiravanja javnosti i nanosi štetu i narušava ugled institucija", istakao je on.

Stojanović je dodao da je Odbor utvrdio da VBA nije nezakonito uzela izjave očevidaca i snimke sa kamera, već da je sve učinila u skladu sa zakonom.

Upitan kako komentariše zahtev poslanika DS Dragana Šutanovca da se iz zaključaka izbriše prva tačka, zbog dokumenta koji je danas pokazao Saša Janković koji ukazuje na sumnju o prisluškivanju političkih partija, Stojanović je rekao da članovi Odbora nemaju uvid u taj akt i ne znaju njegovu verodostojnost.

On je ponovio da će Janković i dalje moći da obavlja svoju dužnost i da će mu biti omogućeno da izvrši kontrolu rada VBA.

I pored toga što je Odbor utvrdio da VBA nije prekršila zakon, a da Janković ima prava da kontroliše rad te agencije, poslanik SNS Vladimir Đukanović najavio je da će početi sa prikupljanjem potpisa za razrešenje.

OMBUDSMAN: MOJE JE DA PROVERIM DA LI JE VBA KRŠILA ZAKON

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da ni jednog trenutka nije tvrdio da je Vojnobezbednosna agencija tokom Parade ponosa prekršila zakona, već da je dobio saznanje da se to desilo, što je bio dužan da proveri.

Ombudsman je na sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti rekao da je ovo bio prvi slučaj zbog koje se zaštitnik građana, i to kad radi svoj posao, izlaže takvoj vrsti optužbi koje mu stavljaju "krst izdajnika na čelo".

"Kad su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić rekli da ih neko prisluškuje, niko ih nije napadao govoreći da time pokušavaju da podriju sistem bezbednosti i da rade iz loših namera", pomenuo je Janković.

On je kao jedini način izlaska iz ovakve situacije, a da pri tome država i sistem bezbednosti budu jači, naveo upravo kontrolu koju treba da obavi zaštitnik građana, što podrazumeva da proveri sva dokumenta ne iznoseći ih u javnost, a da kasnije o tome obavesti i Dom Narodne skupštine.

"Jedino to će učvrstiti vladavinu prava i pokazati da u Srbiji postoji kontrola vlasti, koja, između ostalog, čuva i svaku vlast od same sebe", rekao je Janković.

Ombudsman je naveo da već sedam godina obavlja kontrolu službi bezbednosti, a da do sada nije bilo nikakvih problema, te da je pitanje da li su svi do sada kršili zakon ili "VBA i ministar odbrane u ovom trenutku nisu spremni da se povinuju zakonu".

Govoreći o incidentu za vreme prošlogodišnje Parade ponosa kada je prebijen brat premijera Andrej Vučić, Janković je rekao da nije sporno da se to desilo, da su u tome učestvovali pripadnici Vojske Srbije i VBA, kao i da je javnosti dao izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP-a.

Takođe, Tužilaštvo će utvrditi da li ima elementata krivičnog dela, dodao je Janković.

U Skupštini je u toku sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti na kojoj će biti reči o nepravilnostima u radu VBA na koje je ukazao Janković.

Sednici prisustvuju ministar odbrane Bratislav Gašić i Janković, kao i predstavnici VBA.

Predsednik odbora Momir Stojanović na početku sednice rekao je da smatra da se u sporu između ombudsmana i Ministarstva odbrane pre radi o različitom tumačenju zakonskih odredbi nego lošim motivima.


CVETKOVIĆ: IZABRAO SAM MANjE ZLO - DA NE DOSTAVIM DOKUMENTA

Direktor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković izjavio je danas da je on doneo odluku da se ombudsmanu Saši Jankoviću ne dostave dokumenta o incidentu u kojem je pretučen brat premijera Andrej Vučić i dodao da od kad je taj predmet poslat tužiocu prestaje sva nadležnost vojne agencije.

Cvetković, koji je prvi put govorio u Skupštini Srbije na Odboru za kontrolu službi bezbednosti rekao je da je, kad je dobio zahtev za dostavljanje dokumenata od Jankovića, "vagao" između Zakona o krivičnom postupku (ZKP) i Zakona o zaštitniku građana, te da je odlučio da postupi po ZKP, jer bi u suprotnom, tvrdi, tužilac mogao da podnese krivičnu prijavu.

"Izabrao sam manje zlo", rekao je Cvetković.

Odgovarajući na primedbe Jankovića rekao je da VBA nije prikupljala podatke i uzimala izjave po ZKP već po "zakonu koji to odobrava".

"Ja ne bežim od kontrole. Meni je u interesu da kontrola dođe i sagleda šta se sve dešavalo, da se podvuče crta i da me neko ne proziva sutra", zaključio je Cvetković i pozvao Jankovića da dođe u kontrolu VBA.


JANKOVIĆ: MOJA PLATA JE OKO 340.000 DINARA, UTVRĐENA ZAKONOM

Janković je izjavio da je njegova plata oko 340.000 dinara, da je Zakonom o zaštitniku građana utvrđeno da je identična plati predsednika Ustavnog suda, a da je koeficijent te plate odredio skupštinski Administrativni odbor.

"Zakon o zaštiniku građana usvojen je 2005. godine, a ja sam za zaštitnika izabran 2007. U Zakonu piše da je plata zaštitnika ista kao i predsednika Ustavnog suda, a mojih zamenika, kojih je četiri, kao sudija tog suda", rekao je.

On je tako odgovorio na pitanja članova tog Odbora i precizirao da je plata njegovih zamenika 10 odsto manja od njegove plate.

Janković je podvukao da su njegovi mesečni prihodi javno dostupni i da nema dodatne prihode.

"Nemam ni komisiju, članstvo u nekom upravnom odboru...Kada je usvojen Zakon o ograničenju zarade u javnom sektoru, uputio sam amandamne koji su odbijeni vašim glasovima, a glasili su da je potrebno ograničenje ukupnih prihoda, a ne samo zarada onih koji su zaposleni u javnom sektoru", rekao je on.

Janković je naveo da su ti amandmani, koje je uputio, a koji su odbijeni, govorili da nema izuzetka i da se ograničenje odnosi i na zaštitnika, guvernera, direktora civilnog vazduhoplovstva, koji su bili izuzeti predloženim zakonom.

"Moj stav je bio da je plata presednika Ustavnog suda i sudija prevelika, da je najgore što može da se uradi za transparentnost rada ove vlade da se mala plata nadomesti nekim upravnim odborima i bez izuzetka sam naveo i sebe", precizirao je zaštitnik građana.


GAŠIĆ JANKOVIĆU: NAŠA VRATA SU VAM UVEK OTVORENA

Gašić je izjavio da ni Ministarstvo odbrane ni VBA neće uskratiti pravo ombudsmanu da kontroliše njihov rad, ali je ponovio da dokumentaciju koju mu je zatražio zaštitnik građana Saša Janković ne može da dostavi bez saglasnosti Tužilaštva.

VBA ne prisluškuje nikoga, izjavio je Gašić, zahvalivši ombudsmanu što je to i sam potvrdio i time skinuo "ljagu s oficira", a Jankovića je pozvao da dođe u konrolu vojnih službi bezbednosti.

"Naša vrata su vam uvek otvorena", poručio je Gašić Jankoviću na sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti na kojoj je se govori o incidentu za vreme Parade ponosa u kojem je pretučen brat premijera Andrej Vučić.

Ministar je naveo da do sada Zaštitnik građana ni jednom nije došao u kontrolu, a da je bilo samo pojedinačnih pritužbi protivi pripadnika vojske.

Dodao je da je ombudsmann zatražio da dođe u kontrolu dva dana pre Parade ponosa, ali da ju je otkazao nakon incidenta.

Nabavka uređaja za priskuškivanje koštala je milion i 106.000 evra, bio je Gašićev odgovor na pitanje, uz opasku da ta oprema nije korišćena te da se nalazi u magacinu Vojske Srbije.

Na pitanje poslanice SNS Ivane Stoljković koga sve štite Kobre, ministar je naveo bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, kao i članove njegove porodice.

Do decembra prošle godine štitili su i bivšu ministarku pravde Sanežanu Malović i ministara odbrane Dragana Šutanovca, dodao je Gašić.

Ministar je na početku obraćanja članovima Odbora rekao da je u ovom trenutku od svih štićenih osoba najviše ugrožena bezbednost premijera Srbije Aleksandra Vučića, te zamolio da u interesu, kako je rekao, državne i nacionalne bezbednosti "povedemo računa da život tog čoveka nijednog trenutka ne bude ugrožen".

Stepen ugroženosti premijera, prema njegovim rečima, procenile su sve službe bezbednosti zadužene za njegovu bezbednost, a obraćajući se članovima Odbora ministar je naveo i da je lično zadužen za bezbednost premijera te da se to radi u skladu sa zakonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (93)

Panonski

28.01.2015. 16:57

Pomesao si malo loncice.. Do juce si bacao drvlje i kamenje na VBA i vojsku a danas, menjas plocu.. Sad kao niko nije krsio zakon, samo eto, tako, malo smo se salili. Mislim da je ovo vrlo neozbiljno ponasanje Jankovica. Iako je na to mesto dosao u vreme demokrata, mogao bi da se ponasa postenije i u skladu sa svojim zakonskim duznostima i obavezama, a ne malo ovako malo onako.

Srpski Advokat iz Nemačke

28.01.2015. 17:01

Gospodo iz državne uprave, igrate se sa sudbinom države i građana Srbije. U EU a posebno u Nemačkoj, političari su užasno alergični ako neko upre prst u pravosuđe. Pravosuđe je iznad Vlade! Budite razumni da nam se ovaj skandal svima ne obije o glavu. Moj savet je da vojska i VBA nemaju šta da traže na bilo kakvim demonstracijama. Njihova uloga je da čuvaju državu od spoljnih neprijatelja. Za građane je tu milicija. A za ministra odbrane postavite ozbiljnog čoveka.

Trajko Odžakov

28.01.2015. 17:12

Zaštitnik građana Saša Janković ili je postao "demokratski istražitelj" ili se ponaša kao takav ?

SofijaS

28.01.2015. 17:12

Ombudsman je diplomirao sa 26 godina, a magistrirao sa 35 godina, a ja sam isti falkutet zavrsila sa 23 godina, a magistrirala sa 26 godina. Trenutno sam bez posla, a on je ombudsman i ima 340 000 platu,verovatno i neka dodatna pitanja,a pritom svoj posao ne obavlja kako treba i nema prava da preispituje pravno znanje premijera koji je takodje zavrsio pravni falkutet.

Kalisi

28.01.2015. 17:17

Zastitnika gradjana treba biti nezavisno telo, a Jankovic vise nastupa kao predstavnik sada opozicione stranke koja ga je postavila na visoku i debelo placenu funkciju,nego kao zastitnik svih gradjana Srbije.Uskoro mu istice mandat i ubedjena sam da nece biti reizabran.

Uglješa

28.01.2015. 17:20

Ovaj čivek je stvarno kontradiktoran. Mislim da ni sam ne zna šta hoće. Sramota ko nam je zaštitnik građana !

Zarko F

28.01.2015. 17:22

Ovde je puno stvari nejasno ... Vlada bi trebalo što pre da se oglasi i stavi tačku na ovu neprimerenu polemiku, koja nanosi štetu Srbiji kao demokratskoj državi.

Mara

28.01.2015. 17:24

Čudi ovakva "doslednost" i upornost zaštinika građana u vezi sa ovim slučajem. Valjda tužilaštvo treba da da konačnu reč. Ispada da je Saša Janković iznad svih organa vlasti u ovoj zemlji !

Tomo

28.01.2015. 17:25

Neko je zaštitniku građana izgleda dao "forsaž" da krene na sve ili ništa ! Umesto da čeka nalaze tužilaštva, on trči pred rudu ... Pametnom dosta !

Mirce

28.01.2015. 17:26

Nadlezni organi ce doneti konacnu i nadam se pravicnu odluku. Moje subjektivno misljenje je da su zandarmi muckim prebijanjem prekoracili svoja ovlascenja. Kao sto sam siguran da premijer ima pravo da izabere ko ce starati o njegovoj bezbednosti.

Predrag

28.01.2015. 17:27

Suština zbrke je u tome, što verovatno Saša Janković i ne želi da vidi dokumete. Traži dokumente, a moli boga da ih ne dobije ...

MILOS - KALINIC

28.01.2015. 17:31

Kako sam kaze da taj posao obavlja vec serdam godina izgleda da se malo i umorio, izgleda sto ga jos jedino drzi na tom mestu je odlicna plata u ovom teskom ekonomskom trenutku. Koliko se da videti iz njegove izjave izgleda da zali sto nije jos u nekoj Komisiji ili UO.

IVANA - BO - RU

28.01.2015. 17:34

Iako sam imao bilo kakvu dilemu kada je u pitanju Sasa Jankovic nakon njegove danasnje izjave, sve dileme sam apsolutno razresio. Narocito posle njegove izjave da on nijednog momenta ne tvrdi da je VBA prekrsila zakon. Da je dobio saznanja da je to tako i da njegova obaveza je da to proverim. Pa kako to da nije mogao da utvrdi na osnovu dokmenata kako kaze 100 koje je dobio od ministra Policije Nebojse Stefanovic.

Pedja

28.01.2015. 18:09

Sve je otišlo dođavola! Nadali smo se slobonom drštvu i iskrenim institucijama, ali ovo ništa ne sluti na dobro. Na pragu velike svetske političke krize i mogućeg rata, Srbi opet oštre noževe za međusobni obračun. Istorija se ponavlja.

V Simovic

28.01.2015. 18:10

"Zakon o zaštiniku građana usvojen je 2005. godine, a ja sam za zaštitnika izabran 2007. U Zakonu piše da je plata zaštitnika ista kao i predsednika Ustavnog suda, a mojih zamenika, kojih je četiri... " Četiri zamenika po 310.000. dinara lepa suma ... Sramota u krizi da neko ima ovolika primanja i "štiti" građane !

Filip

28.01.2015. 20:33

@V Simovic - Ukinuti ombudsmana, kao u Rusiji i u Kini, dokle vise ti zastitnici, EU izmisljotine sluzbe moraju da rade svoj posao i niko ne sme da ih kontrolise,,,samo cvrsto treba sa narodom i da se ugledamo na Ruse i Kineze, a ne na ,,demokrate" sa propalog zapada.

Arhivator

28.01.2015. 18:32

Ne vidim smisao davanja dokumenata ombudsmanu, kada istraga još traje. Na taj način bi se samo usporio ceo postupak i to na štetu oštećenih u njemu. Mislim da bi Saša Janković trebao da sačeka, pa onda neka traži dokumentaciju, kada pravda bude zadovoljena, a ne ovako usred postupka.

nelo

28.01.2015. 18:34

Gospodin Jankovic malo previse sebi daje za pravo i na znacaju.Mora malo spustiti lopticu i realnije sagledati stvari i cinjenice,a ne sve posmatrati jednobojno politicki.Suvise je providno.

grdo

28.01.2015. 18:35

Doticni gospodin i nije bas bio ovoliko azuran i agilan ranije kada je igrao kako su demokrate svirale

Nele

28.01.2015. 18:44

Pootpustati ovu bagru iz VBA, podneti krivicne prijave i pozatvarati. Srbijom mesetari ko kako hoce a oni uzimaju pare i bave se kriminalom.

Mali bata

28.01.2015. 19:11

Moram da pitam, da li znate koja je kvalifikacija potrebna za ombudsmana i koji proces je obavezan da prodje ili sa koje pozicije dobija poziciju ombudsman?

Mara

28.01.2015. 19:25

Ombudsman umesto da brine o sprovođenju zakona zahteva da se isti krši dostavljanjem dokumenata koji su predati tužilaštvu!

Danica

28.01.2015. 19:42

Izgleda da neki ljudi imaju mnogo visoko mišljenje o sebi! Vlada se ne plaši EU i Amerike, a treperiće pred naletima čoveka koji nije opravdao očekivanja ni ljudi koji ga plaćaju da ih štiti!

Neško

28.01.2015. 19:46

Nije vreme za razdore! Sada je Srbiji najpotrebnije jedinstvo i stabilnost! Iako neki misle da je Srbiju nemoguće ujediniti,mislim da su građani već pokazali da znaja kad je trenutak da se pokaže jedinstvo i zemlja pokrene u pravom smeru!

Lajonel

28.01.2015. 20:06

Jankovic je veca opozicija vlasti od Demokrata i svih njenih frakcija zajedno. Kad su se pravili pametni pa ga nisu smenili 2012te.

VATROMET

28.01.2015. 20:47

Ocekujem od Jankovica da stane u odbranu Miskovica i Kosmajca,da zastiti njihova prava,ljudi su ugrozeni!?

Tijana

28.01.2015. 20:48

Ček, ček... Utvrđeno je da VBA nije kriva?! Šta sad ombudsman hoće? Hm... ipak treba zaraditi tih 350.000!

Srbin

28.01.2015. 21:07

Da li je neko od pripadnika Kobri u poslednjih 5 godina bio u vezi sa ubistvima,otmicama,zelenasenjem....itd.?

Mirko

28.01.2015. 21:17

Jel to sve zna da uradi preplaćeni Omdusman? Za 440 000 din, koliko mesečno uzima od ove države treba mnogo više uraditi i ne navijati za DS. Ne znam zašto ga ne smene?

Natasa

28.01.2015. 22:37

@Mirko - Zakon se mora postovati ako zelimo da krenemo napred a Sasa Jankovi mnogo vremena provodi davajuci izjave u medijima nego sto radi svoj posao. Postoje stvari koje moraju biti tajna a po okoncanju bilo kojeg postupka se mogu iznositi u javnost. Ali ovoliko medijske paznje svakako ne zasluzuje Jankovic!

Srpkinja

28.01.2015. 23:37

@Mirko - Da se Zaštitnik izvini Vojsci i građanima Srbije zbog uznemiravanja građana i pokušaja destabilizacije Srbije. Da nadležnim organima dostavi informacije po čijem nalogu je to radio jer činjenica je da jeste ! Ostavka je najmanji moralni čin koji treba da uradi !

Master XP

28.01.2015. 21:47

Jankovicu bih savetovao da,posle ovakvih neistina ,podnese neopozivu ostavku.Ocigledno nije dorastao funkciji zastitnika gradjana.

Nikola Z.

28.01.2015. 21:49

Jankovic ima platu vecu od premijera i predsednika drzave zajedno,a nista ne radi u korist gradjana.Verovatno su mu dodati prihodi od strane DS-a i drugih koji mu daju instrukcije za ovakve neistine.

Stanislav

28.01.2015. 22:03

Gospodin Jankovic ima i suvise veliku platu da bi pravio ovakve propuste i bez osnove i dokaza iznosio pojedine podatke u javnost.

Stanislav

28.01.2015. 22:06

Iznositi neproverene podatke u javnost a ni jednom ne doci u obilazak VS i na licu mesta se sam uveriti u sve nedoumice , jasan je pokazatelj rada ombudsmana Jankovica.

Деки

28.01.2015. 22:07

Хахахахахаха :) јесте ли се изљубили на крају? Па ово ни чувена Дизнијева продукција, не би боље осмислила. Каква спрдња, каква жвака за сељака.. Важно да сте ви постигли компромис и да је све ипак у најбољем реду, а то што се шушка...то је нешто у џепу.Е мој тромбудсмане...

makii

28.01.2015. 23:31

Katastrofa,tuga i sramota.Treba da te je jako sramota.Mene jako zanima na sta trosis tih340000 dinara,kad ljudi u Srbiji jedva imaju 10000dinara za svoj rad,a ti za nerad toliko?!

Zile

28.01.2015. 23:32

Optuzio bez dokaza, moralnom coveku dovoljno da da ostavku... ali 300k plata jaca je od morala!

Ja

29.01.2015. 07:44

Врло интересантно да му не пада на памет провера жандармерије окореле у свим мафијашким комбинацијама него ударио на војску!? Вероватно му смета проваљених неколико шпијуна па би да занови кадар !? Оставка !

Molako989

29.01.2015. 09:20

Ovo može biti samo kontradiktorno, tako da opozicija neće preći ni cenzus sledeće izbore.

Nesti232

29.01.2015. 09:23

Ja ne znam koga je on bilo kada kao građanina zaštitio i branio građanska prava.

Fikor012

29.01.2015. 09:24

On gleda samo svoj interes. Nikada ni jedno građansko pravo nije branio.

Jacika29

29.01.2015. 09:26

Sasvim korektna izjava, čovek je pokazao da odvaja poslovno od privatnog.

DanijelaVAN

29.01.2015. 09:27

Ako zakon važi za sve onda prvi treba da odgovora Saša Janković, zbog ometanja istrage i iznošenja dokaza javnosti.

BrankicaKATICA

29.01.2015. 09:28

Treba pod hitno da se ispita imovina Saše Jankovića i po kom osnovu on prima platu od 435.000 dinara.

HislaDŽEM

29.01.2015. 09:28

Bolje da se Janković držao svog posla, nego da je glumio nekoga ko nije.

LilijanCVET

29.01.2015. 09:28

Sud je dosta imao problema oko raznih štrajkova i podnošenja svojih zahteva, preko štrajka advokata, ali uprkos tome njihov sud je konačan i neizmenjih. Ne sme se sumnjati u njihov kredibilitet, ma kakva god presuda bila.

Molako989

29.01.2015. 10:10

Ovo može biti samo kontradiktorno, tako da opozicija neće preći ni cenzus sledeće izbore.

Horda433

29.01.2015. 10:10

Zar je moguće da je opozicija toliko nisko pala da se služi ovim stvarima.

ZoricaVAKUM

29.01.2015. 10:20

Odluka suda ma kakva god bila, mora se poštovati, jer sud predstavlja jedan Ustavni poredak koji je iznad i samog premijera. On je tome svestan i prevashodno tome tako se i ponaša.

AredaHAJ

29.01.2015. 10:21

Bruka i sramota da se jedan ovakav zaštitnik građana ponaša i ophodi ucenjivački. Zašto se ne požali na svoju plati koja iznosi kao 100 plata na republičkom nivou. Koliko košta samo njegov vozni park.

Vladan

29.01.2015. 10:26

Voleo bih da gresim, ali mislim da je ovo jos jedan pokusaj da se urusi Vucecev rejtring tako sto ce se udariti na jednog od najboljih ministara u njegovoj vladi.

Invader

29.01.2015. 10:32

Nešto mi se mnogo ovaj "zaštitnik građana" meša u rad VBA, kaoja, uzgred, obezbeđuje Vučića.

matija

29.01.2015. 10:54

Ma nek presluskuju koliko hoce, ko je ispravan i posten nema cega da se boji

DNS

29.01.2015. 12:22

Ovo nema veze sa opozicijom... Odmah da se izlazi sa takvum stvarima, prvo u javnost...

DNS

29.01.2015. 12:26

Kako je samo VBA pokrila komentare... Skola je to.... ratnog zlocinca i zlikovca Joze satro Broz...

Radisa

29.01.2015. 12:37

Duka, vise puta sam te savetovao da cutis dok se zaboravi tvoje prisustvo kao posmatraca na izborima u Donjecku.

Mladen Mišić

29.01.2015. 21:36

Janković treba da radi u interesu građana, a ne u interesu onih koji su ga izglasali. Destabilizacija svakako nije u interesu građana.

drustvo

29.01.2015. 21:37

Zaštitnik građana najbolje izmisljeno radno mesto u srbiji,umesto da se bavi pravim problemima gradjana on se raspravlja sa ministrom nedelju dana SMESNO