Najnovije vesti
Vesti Srbija
Klizišta ruše 150 domaćinstava

Klizišta ruše 150 domaćinstava

Najteže je u naseljima Kula i Poljana u Vladičinom Hanu, gde je zbog klizišta ugroženo 150 domaćinstava.

565599_vladicin-han-02-ugrozene-kuce-foto-v-pesic
565599_vladicin-han-02-ugrozene-kuce-foto-v-pesic
Vladičin Han: Kuće napukle zbog klizišta
Vladičin Han: Kuće napukle zbog klizišta

- Obavljena su geološka ispitivanja u Poljani i urađen je projekat za sanaciju klizišta. Realizacija će koštati oko 15 miliona dinara. U naselju Kula još nismo krenuli sa mrtve tačke a klizište ugrožava porodice, regionalni put Leskovac-Vranje i železnički pravac ka Makedoniji. Postoji opasnost da sklizne brdo i pregradi korito Južne Morave - rekao je Goran Mladenović, narodni poslanik.

Predsednik opštine Vladičin Han Branislav Tošić naglašava da su bujične poplave prouzrokovale ogromne štete u gradu i pojedinim selima. Situacija se normalizuje a članovi Kriznog štaba pomažu ugroženima u saniranju štete pogubnog poplavnog talasa. Prema rečima predsednika opštine Trgovište Nenada Krstića, opasnost preti u selu Rajčevac, gde je proradilo klizište. Zbog rušenja električnih stubova, u tri sela još nema struje.

Bujice: Počelo saniranje štete
Bujice: Počelo saniranje štete

Deo brda odvalio se prošle noći i zatrpao put između Predejana i sela Ličin Dol, u kome živi stotinak domaćinstava. Dejan Cakić, većnik grada Leskovca zadužen za vanredne situacije, kaže da će u toku dana mehanizacija biti preseljena sa dve ranije kritične lokacije.

- Završavamo raščišćavanje puteva ka selima Bričevlje i Suševlje i očekujemo da do kraja dana siđemo sa mehanizacijom do Ličin Dola. Tu nema velike količine zemlje, pa se nadam da će se put brzo očistiti - kaže Cakić i dodaje da iz Beograda još nisu stigle sušilice, koje je obećao ministar Velimir Ilić.