Devojčicama nakon silovanja ispaljivali metke u međunožje!

Novosti Online

26. 01. 2015. u 21:05

Istraga Ujedinjenih nacija otkrila je kako su vojnici silovali najmanje 97 žena i 33 devojčice, od kojih su neke imale samo šest godina.

Девојчицама након силовања испаљивали метке у међуножје!

Foto printskrin Jutjub

STRAVIČNE priče o torturi i teroru u Kongu nažalost nisu više neuobičajene. Kongo je prozvan svetskom prestonicom silovanja, a grad Minova samo je jezgro mučnih priča.

Grad je na lošem glasu zbog masovnog silovanja stotina žena od strane tamošnjih vojnika, ali zlostavljanja čine i odbrambene i sigurnosne snage zemlje, kao i naoružani pobunjenici. Istraga Ujedinjenih nacija otkrila je kako su vojnici silovali najmanje 97 žena i 33 devojčice, od kojih su neke imale samo šest godina. Meštani tvrde da sa time nije sve završilo, odnosno da se silovanja i dalje događaju.

Kamera Skaj njuza zavukla se u skrovište za žrtve silovanja koje je osnovala Rebeka Masika. Ona sama ima dvoje dece koja su rezultat silovanja i zna kako je biti žrtva i biti izolovana.

- Ako pogledate moje lice, videće ožiljak. Imam ih po celom telu. Morala sam nekako pomoći ovim ženama jer sam i sama bila žrtva silovanja. Naterali su me da gledam kako mog muža režu na komadiće, a onda su me silovali na njegovom mrtvom telu - priča Masika.

Jedna od devojaka u sobi izgleda kao da je u poodmakloj trudnoći, a na desnom zglobu ima ranu koja vidljivo krvari. Anuarite ima 16 godina i sama je dete. Pobunjenik ju je silovao nekoliko puta u četiri meseca, koliko je bila u zatočeništvu. Uz one vidljive, Anuarite ima i unutarnje ozlede.

- Odveli su nas u grmlje i one koje su odbile seks, prisilili su ubadajući ih noževima. Ubili su mnogo devojaka. Nekima su ispaljivali metke u vaginu - priča uplakana 16-godišnjakinja.

Silovatelji u uniformama čak su napali i kuću od koje je Masika napravila utočište.

Ove žene ostale su bez krova nad glavom jer su ih, posle silovanja, njihove porodice proterale iz zajednice. U skrovištu osim silovanih žena ima i brojne novorođena dece - cele generacije beba rođenih iz okrutnih zločina.

Autor: Jutarnji.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Tikov

26.01.2015. 21:29

Strasno sta sve rade Obaminina braca. Nigde na svetu Obama i co nisu poboljsali stanje zena, niti u Avganistanu niti u Iraku, a kamo li kod saveznika SAD Arapa i Pakistanca; naprotiv zene su prve koje su stradale tokom agresivnih ratova. Vazno odrati pametnim ljudima zivce s propagandom o boljem zivotu i amerskom sanu. Na drugoj strani na zapadu zene, zenulje, lesbejke prve koje brane nobelovog predsednika mira, pravi crni humor.

Nada

27.01.2015. 09:40

Ovaj svet je ogrezao u nasilju. Ravopravnost nikada nije ni postojala, niti će postojati. U većem delu sveta žena je biće drugog reda. Nebrojeni su načini njihovog ugnjetavanja i obezvređivanja. Tuga je sve to. Svet se ponosi tehnološkim dostignućima, svemirskim programima........ a na psihološkom nivou se ponašamo kao divljaci. Neki bukvalno neki u rukavicama.

ranko75

27.01.2015. 11:14

Stvarno su jadne one zene, siluju ih i napadaci i branioci. Kada se rode medju stokom,svejedno je ko pobedi.

karate

27.01.2015. 20:40

@ranko75 - Ranko 75@ , znas li ti koliko je zena silovano u zadnjem ratu na prostoru bivse Jugoslavije ? I to su sve bile necije sestre , majke , devojke i devojcice ..... Znaci da se nisu rodile samo ove zene u Kongu medju stokom nego i neke ustvari veliki broj i na Balkanu . Isto tako u Siriji , Iraku .... Svugde gde ima rata isto se desava ili slicno.

jovan

27.01.2015. 11:26

gde su sad nato UN USA i EU da reaguju da zaštite te ljude, kad je trebalo šiptare ubice i teroriste da štite da mogu da ubijaju vojsku i policiju bili su prvi i najglasniji.

Euro-neuro

28.01.2015. 14:21

Kao muskarac ovakve vijesti bude u meni veliku tugu zbog patnji zena sirom svijeta posebno u nerazvijenim sredinama..koliku psihicku i fizicku bol ce morati da trpe ove zene..mislim da im nazalost niko nikada nece pomoci,jer cim nema skrivenih interesa,ekonomskih posebno,nema ni akcije..ne znam koliko psihicki bolestan trebas biti da ovako postupas prema zivom bicu kao sto to rade ove psihopate..cini mi se nema vece nesrece u zivotu nego biti rodjen kao zena u ovakvim i slicnim sredinama.