Saša Mirković čestitao Aleksisu Ciprasu pobedu na parlamentarnim izborima u Grčkoj

Izbori u Grčkoj

Saša Mirković čestitao Aleksisu Ciprasu pobedu na parlamentarnim izborima u Grčkoj

Politika -
Mirković, koji je predsednik poslaničke grupe Prijateljstva sa Grčkom u srpskom parlamentu, i Cipras su se pre mesec i po dana sastali u Skupštini Srbije

Predsednik Skupštine grada Zaječara i narodni poslanik Saša Mirković, čestitao je danas pobedu lideru levičarske stranke (Siriza) Aleksisu Ciprasu na parlamentarnim izborima u Grčkoj.

"Brate Alexis, želim ti iz sveg srca da našu prijateljsku i bratsku državu Grčku vodiš u pravom smeru i da se u narednom vremenskom periodu Srbija i Grčka jos više približe jedna drugoj. U srpskom narodu i u meni lično ti i narod tvoje zemlje imate pravu braću.U nadi da ćemo se uskoro ponovo videti, želim ti puno zdravlja i mudrosti", poručio je Saša Mirković novom premijeru Grčke.

On je takođe čestitao na formiranju vlade u tako kratkom roku, i poželeo novom premijeru Ciprasu svu sreću u daljem radu i vođenju nove vlade.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mirković, koji je predsednik poslaničke grupe Prijateljstva sa Grčkom u srpskom parlamentu, i Cipras su se pre mesec i po dana sastali u Skupštini Srbije.Tom prilikom Mirković je izrazio zahvalnost za principijelni stav Grčke da ne prizna samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, kao i na pomoći i podršci koju je Grčka pružala srpskom narodu za vreme majskih poplava. Cipras je istakao da ima mnogo prostora za unapređenje saradnje, u čemu značajnu ulogu mogu da odigraju parlamenti Grčke i Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=ZTW0DtUoFP0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track