Šešelj: Dobrovoljno se ne vraćam u Hag

Tanjug

26. 01. 2015. u 14:25

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas da se dobrovoljno ne vraća u Hag, a ukokliko ga, kao je rekao, njegovi glavni saučesnici u svim ratnim zločinima uhapse i odnesu na aerodrom, šta on tu može

Шешељ: Добровољно се не враћам у Хаг

Vojislav Šešelj

UŽICE - Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je danas u Užicu da se dobrovoljno ne vraća u Hag, a ukokliko ga, kao je rekao, njegovi glavni saučesnici u svim ratnim zločinima uhapse i odnesu na aerodrom, šta on tu može.

"Za njih je osnovni problem što sudski postupak isporuke Hagu traju oko dve sedmice, pa ne mogu da me na brzinu ščepaju i odmah vode na aerodrom. Po mom mišljenju, neće se usuditi da pogaze propisanu proceduru", rekao je Šešelj novinarima pre sastanka Okružnog odbora SRS-a u Užicu.

Odgovarajući na novinarska pitanja vezana za sukob policije i vojne obaveštajne službe tokom Parade ponosa, Šešelj je rekao da nema definitivan sud o tom događaju.

"Videli smo snimak koji pokazuje da je, brat premijera, Andrej Vučić zaista brutalno pretučen, ali ne znamo kako je došlo do incidenta. Čekam da novi detalji izađu u javnost", rekao je Šešelj.
Komentarišući delovanje radikala u narednom periodu, Šešelj je naglasio da im je osnovni cilj da Srbiji stave do znanja da ovako više ne može i da u Evropskoj uniji nemamo šta da tražimo.
"Iako su levičari pobedili na izborima u Grčkoj, ja sam radostan zbog toga jer je Siriza protiv EU i to je do sada najsnažniji udarac Evropskoj uniji. Sad očekujem da Grci prestanu da vraćaju dugove i to bi bio najispravniji postupak. Zašto bi Grci vraćali dugove koje je zelenaški bankarski sistem EU plasirao u njihovu zemlju. Takav je slučaj i sa Srbijom",rekao je Šešelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Aleksa

26.01.2015. 15:46

Da i on izadje covjek u novine. Covjek bi reko nije aktivan a on samo sparta po srb. Napokn i o njemu clanak bar ovoo.... A ovo su sitnice koje je 100 puta do sad rekao

crocar

26.01.2015. 20:37

Vjekoslava su već ga iznosili iz skupštine na rukama,mogu da ga nose i do aerodroma,bez muzike ! U grčku ekonomiju se razume k'o Marica u ......(nešto krivo)!

vlada

27.01.2015. 20:18

Možete da ga mrzite, i da ga nerazumete, možete da mu zamerite i na vokabularu ali jedno je sigurno, da je ostao dosledan i ideji i svojoj politici od prvog dana! Znate li još nekog takvog? Tvrdim /moja malenkost/ da nijedan advokat /i najbolji/ iz Srbije ne bi "ponizio" haški tribunal tako uspešno kao Šešelj! A nisam njegov pristalica! Kamo sreće da Srbija ima više takvih!