Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 26.01.2015.

06:05

Serena sada 'preživela' Mugurusu

Prva teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Australijan opena preokretom protiv Garbinje Muguruse – 2:6, 6:3, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Španjolka je prošle godine na Rolan Garosu nanela Sereni težak poraz (6:2, 6:2), a i sada je počela u istom ritmu.

Odlučno je napadala, držala dubinu i preuzimala inicijativu u poenima, pa je napravila brejk za vođstvo 3:2. Ključni je bio naredni gem, koji je trajao više od deset minuta – u njemu je Mugurusa spasla tri brejk lopte, od toga dve zahvaljujući hrabrim drugim servisima.

Mlada, 21-godišnja Mugurusa nije mogla ceo meč da izdrži u tom tempu, ali Serena je bila daleko od maksimuma – iako je povela sa 2:0 na početku drugog seta, Amerikanka je brzo ispustila prednost (3:3).

Tada je Serena napokon počela da igra na nešto višem nivou – bolje se kretala, počela je da preuzima inicijativu u poenima i rutinski je vezala tri gema za izjednačenje u setovima.

Na početku odlučujućeg seta Mugurusa je spasla tri brejk lopte, ali preloman je bio naredni gem u kojem je Serena anulirala šest brejk šansi, jednu od njih tako što je Španjolka promašila zicer na mreži.

Posle toga je opao tonus u igri Muguruse, počela je da isuviše da greši, a Serena je ubrzo i deveti put u karijeri došla najmanje do četvrtfinala u Melburnu.

“Bio je odličan meč na obe strane. Ona je igrala vrlo dobro, ali ja sam ’sporo’ počela. Ona žestoko udara“, rekla je Serena posle meča i našalila se tražeći nekoga u publici ko joj je tokom meča dobacio da igra sa više spina.

“Ima mnogo trenera, hvala vam“, dodala je Amerikanka uz osmeh i rekla da još ne razmišlja o četvrtfinalu.

A tamo je čeka prošlogodišnja viceprvakinja Dominika Cibulkova, koja je u izvanrednom meču savladala Viktoriju Azarenku.

Do sada su se sastale četiri puta, poslednji put u Brizbejnu prošle godine, a Slovakinja je Sereni samo jednom uzela set.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu