Capital.ba

Ibej gasi 2.400 radnih mjesta

22.01.2015. / 12:36

ebay1NJUJORK, Američka grupacija za distribuciju putem interneta, Ibej (eBay), ugasiće oko 2.400 radnih mjesta do kraja prvog tromjesečja tekuće godine.

To predstavlja oko 7,0 odsto ukupnog broja zaposlenih na globalnom nivou, saopšteno je iz te kompanije.

Ova mjera uslijedila je nakon što je Ibej objavio da će filijalu za platni sistem PejPal (PayPal) odvojiti u posebno preduzeće, prenio je švajcarski list 20 minit.

U saopštenju se precizira da će planirana redukcija od 7,0 odsto zaposlenih pogoditi platforme za e-trgovinu, PejPal i branšu Enetrprajz (Enterprise), koja nudi usluge velikim kompanijama u distribuciji putem interneta.

Iz Ibeja takođe navode da razmatraju neke strateške opcije, među kojima je i prodaja ili izlazak na berzu divizije Enterprajz.

Kompanija je takođe saopštila da je u 2014. zabilježila neto gubitak od 41 milion dolara, poslije profita od 2,9 milijardi dolara u 2013, što se velikim dijelom duguje većem fiskalnom opterećenju.

U četvrtom kvartalu prošle godine Ibej je ostvario rast neto profita od 10 odsto, na 936 miliona dolara.

Prihodi su bili približni očekivanom nivou, uz rast od 12 odsto, na 17,9 milijardi dolara za cijelu 2014. godinu, dok su u četvrtom kvartalu vrijedili 4,9 milijardi dolara, što je bio rast od 9,0 odsto u odnosu na prethodno tromjesečje. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!