SAŠA MIRKOVIĆ: Leontina i Graja su autorski tandem za Evrosong!
Foto: Marina Lopičić I Dragana Udovičić

Tri pesme, tri izvođača

SAŠA MIRKOVIĆ: Leontina i Graja su autorski tandem za Evrosong!

Stars -
Predstavnik Srbije na predstojećem Evrosongu biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50:50

Tekstove pesama za izbor srpskog predstavnika za Evrosong, na kome će našu zemlju predstaviti Bojana Stamenov, Aleksa Jelić ili Danica Krstić, pisaće Leontina Vukomanović. "Netačne su tvrdnje pojedinaca da bilo ko od drugih autora učestvuje u projektu osim Leontine Vukomanović i Vladimira Grajića Graje. Građani Srbije moći će da izaberu između tri pesme i tri izvođača", rekao je Saša Mirković.

Tv Best
Tv Best

Predstavnik Srbije na predstojećem Evrosongu biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50:50. Finalni izbor biće održan 14. i 15. februara 2015. godine, uživo na Radio-televiziji Srbije.

Da podsetimo, Vladimir Graić, Radio-televizija Srbije i produkcijska kuća „Beoton“ doneli su odluku da Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić budu kandidati za predstavnika Srbije na „Pesmi Evrovizije“ u Beču ove godine.Beč se uveliko priprema za ovo muzičko takmičenje. Bina ovogodišnje Pesme Evrovizije, koja će od 19. od 23. maja biti održana Bečkoj gradskoj hali (Wiener Stadthalle), imaće formu velikog svetlećeg oka, a biće sastavljena od velikog broja vodoravno poređanih stubova, koji simbolizuju mnogobrojne učesnike ovog takmičenja.

"Oko simbolizuje mostove uzajamnog poštovanja kultura, zemalja i naroda. Za realizaciju ovog umetničkog projekta, angažovali smo najbolje domaće i strane stručnjake", kaže Katrin Cehner, direktorka televizije austrijskog Javnog radio-televizijskog servisa (ORF).

(TV Best)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track