Najnovije vesti
Vesti Politika
Naprednjacima polovina glasova u Lučanima

Naprednjacima polovina glasova u Lučanima

Srpska napredna stranka je na lokalnim izborima u opštini Lučani dobila 50,02 odsto glasova ili 24 odbornička mandata, a do sada je imala samo četiri predstavnika u lokalnom parlamentu.

546113_cacak01-slobodan-jolovic-foto-b.-bojovic
546113_cacak01-slobodan-jolovic-foto-b.-bojovic
Slobodan Jolović
Slobodan Jolović

Od ovog trenutka SNS u Lučanima spremna je da preuzme odgovornost u vršenje vlasti, poručuju lokalni lideri ove partije.

-Ova pobeda je istorijska ne samo po tome što je to najveći izborni rezultat ikad postignut u Dragačevu i što je reč o listi koja je samostalno izašla na izbore, već i zbog toga što su prvi put u posleratnoj istoriji ove opštine građani podržali nekoga ko na republičkom nivou vrši vlast. To je podrška politici SNS, premijeru i Vladi Republike Srbije za sprovođenje reformi za izlazak zemlje iz ekonomske krize - rekao je nosilac liste Slobodan Jolović.

On je dodao da u prilog izbornom rezultatu ide i činjenica kako je Srpska napredna stranka vodila pozitivnu kampanju, nije pominjala druge političke stranke niti njihove kandidate za odbornike, vređala njihove članove i simpatizere.

- Srpska napredna stranka biće odgovorna prema svojim biračima i posvećena svim građanima, rešavanju njihovih problema i potreba, otvorena za saradnju sa svima koji žele dobro našim građanima i podržavaju politiku i program Vlade  Srbije i Srpske napredne stranke u opštini Lučani - istakao je Jolović.

Povodom izborne pobede, čestitke su lokalnim naprednjacima uputili Aleksandar Vučić predsednik SNS, Bratislav Gašić, potpredesednik i Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora, sa saradnicima.

Izbornu pobedu Srpskoj naprednoj stranci čestitao je i predsednik Opštinskog odbora i nosilac izborne liste Socijalističke partije Srbije Slavko Radosavčević.