Četvrtak, 25.12.2014.

14:34

Otac pilota traži milost od ID

Otac jordanskog pilota koga su zarobili pripadnici Islamske države zamolio je džihadiste da poštede život njegovog sina.

Izvor: B92

Default images

Moaz Jusef al-Kasasbeh, 26-godišnji pilot zarobljen je nakon što su džihadisti uspeli da pogode i onesposobe njegov avion.

Njegov otac Safi Jusef al-Kasasbeh poručio je džihadistima da imaju u vidu da je Moaz muslimanske veroispovesti i zamolio ih da imaju milosti prema njemu.

“Nadam se da će bog da uputi milost u njihova srca i da će oni pustiti mog sina“, rekao je Safi.

Džihadisti su oborili avion jordanskog ratnog vazduhoplovstva koje učestvuje u koaliciji na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Rodbina zarobljenog pilota objavila je da je od Vrhovne komande vojske dobila potvrdu da je Moaz uhvaćen, dok je vojska Jordana saopštila da će Islamska država i oni koji je podržavaju biti odgovorni za sudbinu 26-godišnjeg pilota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: