BiH

Rakulj: I u narednoj godini redovna isplata penzija

Rakulj: I u narednoj godini redovna isplata penzija
Rakulj: I u narednoj godini redovna isplata penzija

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izjavio je danas u Banjaluci da će u narednoj godini penzije biti redovno isplaćivane i da će od januara biti povećane za jedan odsto.

"Imamo povjerenje da je Vlada Srpske našim problemima pristupila veoma ozbiljno, jer se ne dovodi u pitanje redovno i vanredno usklađivanje penzija", rekao je novinarima u Banjaluci Rakulj, nakon sastanka sa premijerom Srpske Željkom Cvijanović na kome je bilo riječi o prijedlozima budžeta i ekonomske politike za narednu godinu.

Prema njegovim riječima, penzije će redovno biti usklađivane u odnosu na visinu plata.

"Pozitivno je što ima sve manje korisnika prijevremenih penzija, jer se nikome više ne isplati ići u penziju sa malo radnog staža. Mjerama Vlade potrebno je ići na povećanje zaposlenosti da bi se stablizovao Fond penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/", dodao je Rakulj.

On je napomenuo da je potrebno izmijeniti i Zakon o radu Republike Srpske, jer poslodavci neredovno izvršavaju predviđene obaveze.

Današnjem sastanku je prisustvovao i direktor Fonda PIO Srpske Mladen Milić.

Vlada Republike Srpske utvrdila je u nedjelju, 21. decembra na posebnoj sjednici Prijedlog budžeta u iznosu od 2,033 milijarde KM i Prijedlog ekonomske politike za iduću godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije