5 stvari koje morate znati pre nego što se ošišate

by | decembar 22, 2014

Imati dobru frizuru je sjajna stvar, promena koja pozitivno utiče na vas i povećava svačije samopozdanje. Lepo je čuti rečenicu: Kako ti je super frizura! Međutim, dogodi se i da pogrešite u odabiru i onda nastupi razočaranje.

sisanje

Pročitajte ove korisne savete i sprečite štetu!

Prepoznajte oblik lica

Morate biti svesvni vašeg oblika lica kako biste prema njemu odabrali odgovarajuću frizuru. Naravno da i ukoliko ne poštujete pravila, možete pogoditi šta vam odgovara, ali najsigurnije je pridržavati ih se.

Tekstura

Ukoliko imate grublju i kovrdžavu kosu nemojte očekivati da imate ravnu i blago talasastu frizuru poput Blejk Lajvli. Teško da će ijedan frizer moći to da postigne. Isto važi i ako imate kosu tanku i ravnu kosu – volumen i razbarušenost kakvu Bijonse ima, sigurno ne možete postići.

Budite realistični

Ukoliko se ugledate na frizuru neke poznate ličnosti, morate imati na umu da svi oni provode sate kod frizera, kao i da koriste preskupe preparate. Budite veoma realistični kada ulazite u salon sa novim zahtevom, jer ako frizer ne uspe da ispuni ono što ste vi poželeli, može se dobiti potpuno suprotan efekat.

Stil života

Proverite da li ste od onih osoba koji jedva stižu da pojedu normalan obrok i odu jednom nedeljno na trenig ili uspevate da se izborite sa svim vašim obavezama bez problema.

Spremnost

Pre svega, preispitajte se i proverite da li ste stvarno spremni za promenu. Pogotovo ukoliko želite da načinite veliki korak – dugu kosu skratite na dečačku frizuru. Kasnije će biti kasno za kajanje.

Autor: Life Content, M.G.
Foto: Instagram

Tagovi: