Najnovije vesti
Vesti Svet
ŠTEDLJIVI TUSK Predsednik Evropskog saveta leti avionima niskobudžetnih kompanija

ŠTEDLJIVI TUSK Predsednik Evropskog saveta leti avionima niskobudžetnih kompanija

Novi predsednik Evropskog saveta, bivši poljski premijer Donald Tusk i bukvalno je shvatio parolu da Evropska unija mora da se približi Evropljanima i ne stidi se da leti sa niskotarifnim aviokompanijama.

537853_tusk2-ap
537853_tusk2-ap

Iznenađeni Poljaci primetili su ovog vikenda prvog čoveka EU u avionu irskog "lou kost (niskobudžetnog)" prevoznika "Rajaner", i snimili ga tokom leta iz Brisela u Krakov i objavili fotografiju na Tviteru.

Danas su slike predsednika ES u avionu jeftine aviokompanije osvanule i u poljskim medijima a jedan od Tuskovih saradnika, Pavel Graš, objasnio je televiziji "TVN24" da se Tusk odlučio za tu kompanije da uštedi vreme, pošto je to bio jedini direktan let iz Brisela u Krakov.

Tusk je vikend proveo u domovini, u privatnoj poseti a takođe da svečano otvori supermoderno sirotište sa sportskim centrom u Odporišovu na jugu Poljske.

Prva zvanična poseta kao šefa ES Tuska čeka 8. januara, kada putuje u Rigu pošto Letonija od januara preuzima predsedavanje EU.

"Nisko-budžetski" je bio i protekli prvi samit EU u Briselu koji je pripremio Tusk, pošto su šefovi država i vlada članica EU dobili program i dokumente oko kojih su uspeli da se dogovore već prvog dana samita i drugi dan više nije nio bio potreban.