MUNJA ZA POČETNIKE: Stiže opel karl

Novi model kraći od četiri metra

MUNJA ZA POČETNIKE: Stiže opel karl

Auto -
Prodaja od 2015: „Karl“ će moći da se pohvali tehnologijama iz oblasti bezbednosti, komfora i info-zabavnih sistema

„Opel“ ne može ništa da zaustavi! Posle novog „adama“ i njegove sjajne izvedbe „roksa“, kao i „korse“ nove generacije, nemačka marka je predstavila još jedan mini-hečbek, „budžet model“ nazvan „karl“.

Ime je poneo po jednom od pet sinova osnivača kompanije „Opel“, a meri svega 3,68 metara dužine. Biće dostupan kao petovratni model, a iz fabrike kažu da će imati obilje prostora, pa će u njega moći da se smesti do pet osoba. Odlikuju ga prepoznatljive dizajnerske crte novih „opela“. Prednjim delom dominiraju farovi i maska hladnjaka, koja se „smeši“, sa hromiranom aplikacijom sa znakom munje. Gledajući sa strane, tri precizne, oštre linije karakterišu „karla“, među kojima je i neizbežna bočna linija u vidu „sečiva“, izražena na donjem delu vrata.

Pored atraktivnog izgleda, „karl“ će moći da se pohvali i brojnim tehnologijama u oblastima bezbednosti, komfora i info-zabavnih sistema. Tako će novitet serijski biti opremljen ESP sa kontrolom trakcije, ABS sa elektronskom distribucijom kočione sile i asistencijom pri kretanju uzbrdo. U ponudi će biti i grejana prednja sedišta i volan, asistencija pri parkiranju, upozorenje prilikom izlaska iz vozne trake i drugo. „Karl“ će takođe biti opremljen odličnim „intelilink“ info-zabavnim sistemom, tempomatom, „siti modom“.Novi model biće dostupan od leta 2015, i to za manje od 10.000 evra.

EkonomičanJEDAN MOTOR U PONUDIIspod haube „karla“ zasad će se naći samo novi vrhunski atmosferski trocilindrični 1,0 „ekotek“ benzinac sa 75 „konja“. Odlikuju ga izuzetna kultura rada i efikasnost, a razvijen je posebno za „karl“. Snaga se prenosi na prednje točkove, preko modernog petostepenog manuelnog menjača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track