Dva dana pauze imali su košarkaši Crvene zvezde posle završetka prve faze Evrolige, a već danas gostovaće MZT-u u Skoplju u okviru 13. kola ABA lige od 20.30. Crveno-beli ne znaju za poraz ove sezone u ABA ligi, a ukoliko trijumfuju i večeras oboriće rekord takmičenja po broju uzastopnih pobeda.


– MZT je ekipa koja je napravila dosta promena od početka sezone u igračkom kadru, ali i u stručnom štabu. Pred naš meč angažovali su Predraga Samardžiskog koji će im u svakom slučaju doneti veliko iskustvo. Želimo da naš kvalitet stavimo u funkciju i na gostovanju u Skoplju pružimo još jednu dobru partiju i zabeležimo pobedu. Razmišljamo samo o tome da naš odnos prema igri i pristup utakmici budu na najvišem mogućem nivou, jer je to preduslov za osvajanje dva nova boda. To su naše jedine želje i ambicije – jasan je bio trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Crnogorski stručnjak iskoristio je priliku da uoči ABA lige prokomentariše i sastav grupe u Top 16 fazi Evrolige, gde će Zvezda igrati protiv Reala, Makabija, Galatasaraja, Panatinaikosa, Žalgirisa, Albe i Barselone.

– Grupa nam je izuzetno teška. Sve su to timovi koji imaju neuporedivo iskusnije igrače i veće budžete. Među rivalima je pet klubova koji su osvajali titule šampiona Evrope kao i aktuelni prvak. O reputaciji klubova sa kojima ćemo u odmeriti snage najbolje govori podatak da su ukupno osvojili 34 međunarodna trofeja, od čega čak 22 pehara namenjena prvaku Evrope. Zanimljivo je da iz naše grupe samo Galatasaraj nije osvajao neko evropsko takmičenje. Očekuje nas izuzetno težak posao. Ali, mi želimo da trčimo sa šampionima jer ćemo tako i mi naučiti da postanemo šampioni. Svaka utakmica za naš mladi tim, koji je ubedljivo najmlađi u ovoj konkurenciji, biće velika škola. Trudićemo se da iz utakmice u utakmicu nastavimo da rastemo – zaključio je Dejan Radonjić.

Poseban naboj protiv Galate

– Zbog svih nemilih događaja koji su se desili u Istanbulu mečevi protiv Galatasaraja će sigurno nositi poseban naboj i veliki psihološki pritisak. Oni su rešili svoje finansijske probleme, dovode nova pojačanja i sigurno je da njihove ambicije rastu – kaže Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari