Kinezi kupuju banje na jugu?

Regionalne vesti - Subota 20.12.2014 - 20:22

Kineski investitori su nakon ekonomskog samita održanog u Beogradu izrazili želju da privatizuju bolnice i institute u Ribarskoj, Niškoj i Sokobanji.

Institut za rehabilitaciju Niška Banja Institut za rehabilitaciju Niška Banja

Kompanija "Bressington LTD China poslala” je pismo o zainteresovanosti Agenciji za privatizaciju za kupovinu Specijalne bolnice Ribarska banja iz Kruševca, Instituta za lečenje i rehabilitaciju Niška banja i Specijalne bolnice Sokobanja.

U Agenciji za privatizaciju rekli su da su pisma o zainteresovanosti prikupljena i da su modeli i metodi privatizacije poslati Ministarstvu privrede na odlučivanje.

Dok je ovaj postupak u toku Agencija za privatizaciju ne može da objavi detalje vezane za pojedinačna preduzeća, rečeno je u tom telu.

Vlada Srbije ranije je najavila da banje koje se nalaze na spisku Agencije neće biti privatizovane sve dok se ne reše sporovi koje država ima sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) oko vlasništva nad tom imovinom.
 

Južne vesti, N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: