Beograd: Udes kod Skupštine, petoro povređeno, vozač BMW-a pobegao, pa se prijavio

G. Novaković

20. 12. 2014. u 18:52

U sudaru dva automobila na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša, oko 17 časova, povređeno je pet osoba među njima dvoje dece

U SAOBRAĆAJNOM udesu, koji se dogodio juče oko 17 časova u velikoj raskrsnici na Trgu Nikole Pašića, kod Doma Narodne skupštine, povređeno je pet osoba, među kojima su i dvoje dece starosti tri i četiri godine.

Do sudara "fijata punto" i "BMV" najverovatnije je došlo usled nepoštovanja saobraćajnih propisa. Pod silinom udarca u desnu bočnu stranu, "punto" se zaustavio dvadesetak metara dalje, dok je "BMV" prošao sa smrskanim prednjim delom.

Policija je odmah izašla na mesto nesreće, a kada je jedan od njih prišao vozaču "BMV" da ga legitimiše, kažu očevici, mladić je pobegao niz Ulicu kneza Miloša!

- Mladić je izašao iz automobila kada mu je policajac prišao - kaže očevidac. - Otvorio je zadnja vrata svog automobila i izgledalo je kao da nešto traži. Međutim, u sledećem trenutku dao se u puni sprint duž Kneza Miloša. Policajac je potrčao za njim, ali vozač "BMV" bio je prebrz za njega, tako da je odustao posle 20 metara.

Na mestu suvozača sedela je starija gospođa, koja nije izlazila iz vozila ni u jednom trenutku, a ekipe Hitne pomoći konstatovali su joj lakše povrede. U "puntu" se nalazilo dvoje dece sa roditeljima, privatnim vozilom prevezeni su u Urgentni centar, gde su im konstatovane lakše povrede.

- Ekipe Hitne pomoći na mestu udesa zatekle su samo ženu od oko 68 godina, na mestu suvozača, i ona je sa povredom ključne kosti prevezena u Urgentni centar - za "Novosti" je rekla Nada Macura, portparol Hitne pomoći. - I deca iz drugog automobila prevezena su tamo, ali privatnim vozilom.

Vozač "BMV" oko 23 časa predao se policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

vave

21.12.2014. 01:48

@M - Pa... dan ranije bila je slava. "Malcice" se jelo... ne moze covek posle toga bas da "sprinta"...

Zoran1

20.12.2014. 21:54

@Zoran1 - Zaista neznamo pouzdano dali je taj sto se prijavio zaista bio vozac ipak treba da popije uzasno zestoku kaznu.

Dragancetov mladji burazer

20.12.2014. 21:04

Ako je BMW bio registrovan kao crn on nije legalno vozen sa belim vratima. ili je to kao kod nas ono: Ma nema veze.

Predrag Zdrale

20.12.2014. 21:59

@Dragancetov mladji burazer - Crna boja mora biti dominantna ali ne mora biti ekskluzivna.

dragana

21.12.2014. 10:33

@Dragan - Logika je da kupuje sebi vreme.Da ga strucnjaci poduce kako da se brani,da se otrezni....To je stvar vec vidjena mnogo puta.

Ocevidac

20.12.2014. 21:40

BMW-u je bilo zeleno kad je skretao u Kneza Milosa i posle se zaglavio na raskrsnici, hteo je da prodje, a u medjuvremenu se drugima upalilo zeleno da idu pravo u Bulevar. Dali su gas i udarili u bmw, koji je nazalost ostao u raskrsnici. 100 puta se i meni desilo isto na toj raskrsnici, ne mogu nazad, a napred mi ne da da prodjem...i sta da radim?

Zoran

21.12.2014. 01:32

@Ocevidac - U raskrsnicu se ne ulazi cak i ako je zeleno ako: Jedna kola vec cekaju ispred tebe da skrenu. Ili ako vidis da ne mozes da skrenes u ulicu u koju si hteo jer je guzva u toj ulici pa nema mesta za tebe. No vi ste drcni vozaci u Srbiji.

dragana

21.12.2014. 10:30

@Ocevidac - Sta da radimo?!?Valjda da besnimo i da gazimo jedni po drugima,to prelazete?

Александар

21.12.2014. 05:15

Све више се обистињује стереотип о возачима БМВ-а као најгорим на улици...

Začuđen

21.12.2014. 09:32

A zašto su to uvek vozači BMW-a i džipova? Je l' imaju neku protekciju?Nešto nisam čitao da u udesima učestvuju vozači juga, keca... i da beže sa lica mesta.

PROFESIONALNI VOZAC U PENZIJI

21.12.2014. 10:23

Medjunarodni zakon o saobracaju za ovakav slucaj glasi. Ako je neko vozilo iz nekih razloga ostalo u raskrsnici i nije moglo da izvrsi zeljenu radnju, a u medju vremenu je doslo do promene svetla na semaforu sledeci ucesnici za prolaz kroz raskrsnicu nemaju pravo da ulaze u r askrsnicu dok je raskrsnica zauzeta.

Александар

23.12.2014. 00:41

У Немачкој живим, возим по саобраћајним прописима Европе .У Бг сам прошле јесени возио улицом Народног фронта (не знам како се сада зове) правац Бранкова улица, у коју сам хтео да се улијем правац Теразије. Ту сам морао да станем јер је колона од моста била дуга. Нема "рупе" да се увучем и наставим пут. Један иза мене руби као суманут. Хоће да наставим вожњу али како у непрекидан ланац кола која брзо возе? Јел, затвори очи па како ти Бог да? Или, како се то у Бг ради? Као овај на слици?