Dupla kruna za Ninu u Indiji

Mlada srpska teniserka Nina Stojanović briljirala je na turniru u Mumaju osvojivši duplu krunu.

Izvor: ÐN

Subota, 20.12.2014.

18:54

Default images

Stojanovićeva je u najvećem indijskom gradu, na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara, osvojila titulu i u singlu, i u dublju.

Ona je u petak osvojila trofej u dublu u paru sa Grkinjom Papamichail, pošto su u finalu savladale prve nosioce, japanski par Inoue - Mijamura sa 7:6, 6:2.

U finalu singla, prvom ovog ranga za Ninu, naša Fed kup reprezentativka je nadigrala Ruskinju Natelu Dzalamidze rezultatom 3:6, 6:1, 6:4.

Uspeh Nine još je veći kada se uzme u obzir da je ceo turnir odigrala povređena.

“Ovo je moj najveći uspeh i rezultat do sada. Iako povređena, verovala sam da mogu, da je ovo moj turnir i do samog kraja nisam odustajala od cilja koji sam sebi postavila po dolasku u Mimbaj”, rekla je Stojanovićeva.

Do trofeja u singlu Stojanovićeva je stigla iz kvalifikacija, odigrala je sedam mečeva i zabeležila isto toliko pobeda. Na putu do šampionskog trona savladala je i drugog nosioca Sofiju Sapatavu (koja je u septembru bila 186. na WTA listi) 6:0, 7:6, u polufinalu Nina je spasila tri meč lopte i pobednom nad predstavnicom Francuske Kloe Pake 6:3, 5:7, 7:6(2) se plasirala u prvo finale turnira ovog ranga u karijeri.

„Što te ne ubije to te ojača, tako je i kod mene. Prošla godina, 2013. je bila veoma teška za mene, zbog povrede koju sam imala i koja me udaljila sa terena, a povratak se činio veoma težak. Znala sam da mogu i da imam snage za povratak. Fokusirala sam se na svaki turnir posebno, dajući sto posto svojih mogućnosti u svakom trenutku, rezultat je sada tu, srećna sam i smatram da je ovo samo moj početak, da pravi rezultati tek predstoje“, navela je Nina.
Teniski savez Srbije
Rođena je 30.07.1996. godine u Beogradu, a tenis je počela da igra sa šest godina. Od 12. godine član je reprezentativnih selekcija Srbije. U sezoni 2011. osvojila je titulu državnog prvaka do 18 godina i iste godine počela je i takmičenje u svetskoj ITF konkurenciji . Najbolji rang na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji do 18 godina imala je pre godinu dana kada je stigla do 17. pozicije. U poslednjih pola godine Stojanovićeva se bazirala na profi turnire, ali krila dobija učešćem u Fed kup meču Kanada – Srbija februara 2014. u kome je odigrala dubl meč i zabeležila pobedu u debiju.

“Taj meč je za mene značio mnogo, prekretnicu, dobila sam novu energiju i podstrek za novu stranicu u mojoj karijeri. Otišla sam na turnire srećna i motivisana, u tom nadahnuću odigrala sam celu 2014. i uspela da osvojim osam dubl titula, odigrala pet finala singla, od toga osvojila tri. Ostajem u Indiji još jednu nedelju gde ću odigrati još jedan turnir, zatim sledi povratak kući, u Beograd gde ću praznike i titule proslaviti sa najbližima“, zaključila je Nina Stojanović koja je i za Srbiju u 2014. osvojila zlato na Evropskom ekipnom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: