Srpske teniserke dominirale na terenima širom sveta!

Aleksandra Krunić je osvojila titulu u Ankari, dok je Nina Stojanović bila prva i u singlu i u dublu na turniru u Mumbaiu

  • 3
Aleksandra Krunić Foto: AP/Tanjug

Mlada srpska teniserka Aleksandra Krunić osvojila je titulu na turniru u Ankari, pošto je danas pobedila Akgul Amanmuradovu iz Uzbekistana sa 3:6, 6:2, 7:6 (8:6).

Krunić, koja je bila postavljena za prvog nosioca, posle preokreta došla je do titule jer je u taj brejku uspela da spasi tri meč lopte kod rezultata 6:3.

Krunić će na novoj WTA listi zabeležiti najbolji rang u karijeri i biće oko 83. mesta.

Turnir u gravnom gradu Turske igrao se za nagradni fond od 50.000 dolara.

BRILJANTNA NINA STOJANOVIĆ

Mlada i veoma perspektivna teniserka Srbije, 18-godišnja Nina Stojanović briljirala je na turniru nagradnog fonda 25.000 dolara koji je danas završen u Mumbaiu. Nina je ovaj turnir startovala iz kvalifikacija, a završila ga je osvajanjem duple krune, i singl i dubl.

Stojanovićeva je juče osvojila trofej u dublu u paru sa Grkinjom Papamičail, u finalu su savladale prve nosioce, japanski par Inoue - Mijamura 7:6, 6:2.

U finalu singla, prvom finalu ovog ranga za Ninu, naša Fed kup reprezentativka je snage odmerila sa predstavnicom Rusije Natelom Dzalamidze. Do trofeja Stojanovićeva je stigla rezultatom 3:6, 6:1, 6:4.

Uspeh Nine je izuzetan, posebno kad se uzme u obzir da je ceo turnir odigrala povređena.

- Ovo je moj najveći uspeh i rezultat do sada. Iako povređena, verovala sam da mogu, da je ovo moj turnir i do samog kraja nisam odustajala od cilja koji sam sebi postavila po dolasku u Mimbai – u jednom dahu izgovorila nam je u telefonskom razogovoru Nina odmah nakon podizanja šampionskog pehara.

Do trofeja u singlu Stojanovićeva je stigla iz kvalifikacija, odigrala je sedam mečeva i zabeležila isto toliko pobeda. Na putu do šampionskog trona savladala je i drugog nosioca Sofiu Sapatavu (koja je u septembru bila 186. na WTA listi) 6:0, 7:6, u polufinalu Nina je spasila tri meč lopte i pobednom nad predstavnicom Francuske Chloe Paquet 6:3, 5:7, 7:6(2) se plasirala u prvo finale turnira ovog ranga u njenoj mladoj karijeri koja ide uzlaznom putanjom.

- Što te ne ubije to te ojača, tako je i kod mene. Prošla godina, 2013. je bila veoma teška za mene, zbog povrede koju sam imala i koja me udaljila sa terena, a povratak se činio veoma težak. Znala sam da mogu i da imam snage za povratak. Fokusirala sam se na svaki turnir posebno, dajući sto posto svojih mogućnosti u svakom trenutku, rezultat je sada tu, srećna sam i smatram da je ovo samo moj početak, da pravi rezultati tek predstoje - rekao je Stojanovićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavuja Rep

    21. decembar 2014 | 10:07

    Bravoo za Telegraf, jer je konacno neko obratio paznju na ove devojke i ITF tur, jer imamo dosta dobrih tenisera i teniserki koji nemaju rank za WTA i ATP turnire, pa se za njih i ne zna, ali zato su veoma uspesni na ITF turu.

  • Gde je istina

    21. decembar 2014 | 01:50

    Nastavite da kidate po svetskim terenima!

  • vaš novinar

    21. decembar 2014 | 08:46

    Lepo. To su naši ambasadori. Devojkama, a momcima iz teniske reprezentacije želim sav uspeh, što viši plasman na listi i naravno da nam ostanu tako lepi. Pozdrav i promovišite Srbiju i inspirišite našu mladost da vas u stopu prati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA