Uhapšena prevarantkinja: Ulazila u stanove građana, pod izgovorom da je žedna, da joj je loše, da skida“ magiju

Tanjug

20. 12. 2014. u 10:03

Kraljevačka policija uhapsila je V.S. zbog sumnje da je izvršila pet krivičnih dela prevare

Kraljevačka policija uhapsila je V.S. (37) iz Zaječara zbog osnovane sumnje da je izvršila pet krivičnih dela prevare i tom prilikom protivpravno prisvojila oko 700.000 dinara, saopšteno je danas iz Policijske uprave Kraljevo.

Sumnja se da je V.S. ulazila u stanove građana, tako što je koristila izgovore da je žedna, da joj je loše ili da im može pomoći u vezi njihovih problema, navodi se u saopštenju.

Nakon ulaska u stanove, pod izgovorom da "skida“ magiju, tražila je od vlasnica uglavnom predmete od zlata, koje je prevarom prisvajala. U jednom slučaju je, kako se dodaje, oštećenoj prodala narukvicu dovodeći je u zabludu da je zlatna.

Sudija za prethodni postupak je nakon saslušanja osumnjičenoj odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Zbog sumnje da ima još prevarenih, policija je pozvala sve oštećene da neposredno ili na broj telefona Policijske uprave Kraljevo 036/364-255 prijave ova krivična dela.

U saopštenju policije se građani upozoravaju da u stanove ne primaju nepoznate osobe, jer se najčešće radi o prevarantima, koji na raznorazne načine pokušavaju da od njih iznude novac i druge vredne predmete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miki

20.12.2014. 10:58

Ne mogu da verujem da ima tako lakovernih ljudi.Pustiti nepoznatu zenu u kucu.Ako je zedna,ja bih joj rekla sacekajte napolju,donecu vam vodu,bas ako hocu da budem ljubazna a prethodno vrata zakljucala.A drugo,kad vidis nepoznatu osobu ne otvaras vrata a u krajnjoj liniji pitas ko je,zao mi je ali ne otvaram nepoznatim vrata. A lopurdu treba skloniti za dugi period sa ulice.

Dragoljub

12.03.2015. 04:33

ima jedan prodaje knjigu, spavaš na njoj jednu noć i ujutro si već bogat! Ja više verujem da Bog postoji nego ovo...! Ma i jedno i drugo je BOLESNO!