21. decembar  2014. 05.40  →  23.08 | Izvor: RTV, Beta, B92, Dnevnik

Partizan i Radnički u finalu Kupa Srbije

Bečej -

Vaterpolisti Partizana i Radničkog iz Kragujevca igraće sutra u finalu Kupa Srbije.

 

video icon

Vaterpolisti Partizana pobedili su večeras u prvom polufinalu u Bečeju Vojvodinu sa 15:7 (3:2, 4:1, 3:3, 5:1).

Partizan Rajfajzen je opravdao epitet favorita u okršaju s Novosađanima i sutra će igrati u finalu Kupa Srbije za, eventualni, 24. trofej pobednika u ovom takmičenju.

Vojvodina je samo u prvoj četvrtini bili ravnopravan rival, mada su i u trećoj četvrtini rezultatski bili izjednačeni. Ipak, ekipa trenera Vladimira Vujasinovića sve vreme je diktirala ritam igre i uvećavala rezultat.

U sudaru dve izuzetno mlade ekipe Beograđani su pokazali da su imali većih broj kvalitetnih utakmica u karijerama i to je presudilo u polufinalnom okršaju.

Kada su igrači trenera Marka Orlovića već u 13. minutu ostali bez Trkulje, koji je zaradio treću ličnu, imao je još manji izbor igrača, pa je i to doprinelo da Beograđani mirno privedu utakmicu kraju, bez bojazni za konačan rezultat.

U ekipi pobednika istakao se golman Rističević, u završnici je kapiten Dušan Mandić pokazao zašto je reprezentativac Srbije, a ostali su, svaki prema svojim mogućnostima, pružili igru koja je bila dovoljna za pobedu. Kod crveno-belih bilo je motiva da se predstave u što boljem svetlu, ali su u prevelikoj želji izgoreli.

Radnički je u reprizi prošlosezonskog finala pobedio branioca titule Crvenu zvezdu sa 10:6 (1:3, 2:0, 4:1, 3:2).

Najefikasniji kod pobednika bili su Ćuk i Petković sa po dva gola, a na drugoj strani je Strahinja Rašović takođe dao dva.

Radnički će se za trofej Kupa Srbije boriti sa Partizanom, koji je u prvom polufinalu nadigrao Vojvodinu 15:7. Utakmica je na programu u ponedeljak od 20 sati.

Radnički je prvi probio led golom centra Josipa Vrlića sa igračem više, ali je odmah zatim na isti način uzvratio Zvezdin reprezentativac Sava Ranđelović (1:1). Do kraja prvog perioda crveno-beli su postigli još dva lepa gola, lobom Ivana Rackova i žabicom Rašovića sa distance, pa su na prvi predah otišli sa plus dva – 3:1.

Međutim, u nastavku susreta Kragujevčani su odigrali agresivnije u odbrani, što je rezultiralo i boljom realizacijom, pa su do poluvremena izjednačili razornim udarcima Marka Petkovića iz peterca i Marka Ćuka sa igračem više (3:3), a propustili su i nekoliko prilika za preokret.

Nastavili su u visokom ritmu izabranici Uroša Stevanovića i u drugom poluvremenu, pa su ubrzo postavili stvari na svoje mesto. Najpre su došli do vođstva od dva gola, preko Dedovića i Basare (5:3), a nakon fantastičnih pogodaka Popovića i Ćuka, u poslednju deonicu ušli su sa plus tri (7:4).

Sve dileme oko pobednika i šlag na tortu dodali su novim lepim golovima kapiten Ćirić sa distance i Petković lobom za maksimalnih plus pet, sredinom poslednjeg perioda (10:5). 

Finale Kupa Srbije igra se sutra od 20 časova u Bečeju.

 

 

Tagovi