Milorad Antić: Nastavnici se ne šale

19. 12. 2014. u 16:30

Profesori i nastavnici ne mogu da obustave štrajk ukoliko nam se ne ispune osnovni zahtevi. Država i resorni ministar morali bi dobro da se zamisle pred negativnim posledicama

PROFESORI i nastavnici ne mogu da obustave štrajk ukoliko nam se ne ispune osnovni zahtevi. Država i resorni ministar morali bi dobro da se zamisle pred negativnim posledicama koje će ova agonija da nanese obrazovanju dece.

Višenedeljno skraćenje časova već je značajno smanjilo kvalitet nastave u prvom polugodištu, a nemamo nikakve naznake da je država spremna da nam izađe u susret. Kao da ne razumeju šta se dešava.

Više od 1.000 osnovnih i srednjih škola u Srbiji je u štrajku, a to, izgleda, ne tangira nikoga. Možda je razlog za takav ignorantski stav i to što protestuje svega 40 odsto škola u glavnom gradu, dok je u provinciji odziv mnogo veći. U Kragujevcu, Ubu, Aranđelovcu, na primer, štrajkuju svi učitelji i nastavnici.

Neverovatno je da pomoćni radnici u nekim državnim agencijama primaju platu oko 60.000 dinara, a učitelji i nastavnici dobiju oko 40.000 i još nam se lični dohodak smanjuje za deset odsto. Ponižavajuće.

Te nelogičnosti moraju da se isprave novim platnim razredima, i to je minimum ispod koga nećemo i ne smemo ići.

Vlada i ministar moraju da znaju da se mi ne igramo i da nismo ušli u štrajk da bismo se šalili i da bismo kalkulisali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Родитељ

19.12.2014. 18:44

Радите шта хоћете али знајте да моја деца неће одрађивати суботу због вашег уцењивања државе преко моје деце ! Огроман број родитеља, бар у школи у којој иду наша деца неће ићи суботом у школу !

Joca Nis

19.12.2014. 19:34

zasto mislite da ste vredniji id zeleznicara,elektricara,vodoinstalatera...itd..treba vas sve najuriti na ulicu..

Mis_Pigi

19.12.2014. 19:59

vreme je da se polako škole spajaju zbog sve manjeg broja učenika, a time bi se i povećale plate nastavnika. Ko ode u penziju, mesto se ne popunjava ako nema potreban broj đaka

Данијел

19.12.2014. 23:05

Адвокати штрајкују, полиција штрајкује, просветари штрајкују. Само лекари не штрајкују, а опет их сви пљују,сада не смеју ни чоколаду да добију. А када сви оду и када не буде ко имао да лечи народ,питаће се...

REŠENJE

21.12.2014. 16:45

Pa dobro, naša deca gube vreme, krećemo i mi roditelji u štrajk-NE DAMO VAM DECU. Hoćemo državne komisije i da polažu razrede, a ovi neka štrajkuju i dalje, a pitanje je da li će i dalje obrazovanje ići ovako. Zato predlažem ministarstvu da pod hitno postave internet portal sa predavanjima i vežbama po predmetima i razredima. Da oni koji hoće da uče rade to mnogo komfornije od kuće, a ovi neka štrajkuju, svaku novu stvar je nešto iniciralo.