Svet

Petak, 19.12.2014.

15:52

BASF: Propao dogovor s Gaspromom

Nemačka hemijska kompanija BASF saopštila je da je propalo sklapanje sporazuma s ruskim Gaspromom, koji je planiran dve godine.

Izvor: B92, SEEbiz

Default images

Nemačko ministarstvo privrede navelo je da na takvu opdluku nisu uticali politički pritisci.

Gasprom je trebao da preuzme veliki deo gasnog poslovanja u Nemačkoj, a BASF da dobije udeo u poslu na gasnim poljima u Sibiru, prenosi portal Seebiz.

BASF je time želeo da proširi sopstvenu proizvodnju nafte i gasa i da izađe iz trgovine gasom, vredne 12 milijardi evra, navodi portal.

Za propast dogovora BASF je okrivio "teške političke okolnosti u ovom trenutku".

"To je bila odluka na nivou kompanije. Nije bilo politickog pritiska s nemačke strane", rekla je portparolka nemackog ministarstva privrede Julia Modes.

Kritičari sporazuma BASF-a i Gasproma smatrali su da bi Nemačka time napravila stratešku grešku, a planu se, kako se navodi, protivila i nemačka javnost. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

11 h

Podeli: