'Mršava' prosečna poseta u Humskoj

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.12.2014.
23:40
Izvor: Sportske.net

Uprkos odličnim rezultatima koje je FK Partizan ostvario tokom jesenjeg dela tekuće sezone, slaba poseta na stadionu u Humskoj ostala je hronična boljka vicešampiona Srbije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan odskočio je u odnosu na ostatak srpskih klubova u jesenjem delu tekuće sezone i dokazao da trenutno nema konkurenciju kada su domaći okviri u pitanju.

Izabranici Marka Nikolića odigrali su tokom prethodnih 5 meseci 30 utakmica u svim takmičenjima od čega 14 mečeva na domaćem terenu.

Samo jednom je od sredine jula Partizan izgubio na domaćem terenu i to od Bešiktaša u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope ali dobri rezultati koje su pratila na mahove sjajna izdanja uz dosta golova nisu bili magnet za "Grobare".

Već godinama se Partizan bori sa slabom posetom na stadionu u Humskoj koji u domaćem šampionatu neretko zvrji prazan a "Grobari" nemaju naviku da ga napune čak ni kad se igraju evropski mečevi.

Najveća poseta u jesenjem delu sezone zabeležena je 18. oktobra kada je u Humskoj gostovala Crvena zvezda. "Večitom derbiju" prisustvovalo je 25.000 navijača, dok je druga najposećenija utakmica Partizana minule jeseni zabeležena 18. septembra tokom meča sa Totenhemom (23.000).

Nećemo o onim najslabijim posetama jer su "Grobari" nekoliko puta dozvolili da njihovi ljubimci igraju pred 2.000 duša što sigurno nisu zaslužili.

Kada se podvuče crta, Partizan je tokom jesenjeg dela sezone u JSL, Kupu i Evropi gledala 131.000 navijača što je u proseku 9.357 navijača po utakmici.

Rekli bismo, više nego skromno...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke