Hapšenje Erdoganovih neprijatelja

Svetske vesti - Nedelja 14.12.2014 - 14:15

Antiterorističke jedinice turdke policije su u nedelju ujutru u 13 gradova u Turskoj, uključujući i Istanbul, uhapsile 24 osobe za koje se smatra da su pristalice protivnika predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, imama Fetulaha Gulena, koji živi u egzilu u SAD.

Među uhapšenima su i zaposleni i glavni urednik jednog od najvećih turskih listova - "Zaman", Ekrem Dumanli. Inače smatra se da je taj list blizak Gilenu. 
 
Oko 30 turskih policijskih zvaničnika uhapšeno je 1. septembra pod sumnjom da su učestvovali, između ostalog, u nezakonitom prišluškivanju Erdogana kada je bio premijer i drugih zvaničnika. 
 
Ti policajci su tada optuženi za pokušaj svrgavanja vlade i za pripadnost kriminalnoj organizaciji, odgovornoj za prisluškivanje Erdogana i drugih visokih funkcionera. 
 
Vlasti smatraju da je Gilen manipulisao istragom o korupcionaškom skandalu u koji su bili uključeni Erdogan i njegovo okruženje.
 
Agencije, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: