Capital.ba

Zavod PIO FBiH: Umjesto u Bobar banci isplata penzija u Novoj banci

03.12.2014. / 8:58

bobar-banka-rsSARAJEVO, U povodu aktuelnih događanja u Bobar banci a.d. Bijeljina, na čijem čelu se od 27. novembra odlukom Agencije za bankarstvo RS nalazi privremeni upravnik, te blokadi isplata depozita i penzija, Zavod za PIO/MIO FBiH je za njihove korisnike pripremio ‘prelazno’ rješenje.

Naime, u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje kažu da penzionerima koji su redovno primali primanja putem Bobar banke isplata njihovih penzija neće biti ugrožena.

“Svi oni mogu svoje novembarske penzije podići u poslovnicama Nove Banke a.d. Banja Luka”, kažu u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje te dodaju da će penzioneri više informacija o narednim isplatama penzije dobiti prilikom same isplate od službenika Nove banke.
Profitiraj.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!