Tačno nedelju dana posle tragične smrti dvadesetpetogodišnjeg Marka Ivkovića policija Turske uhapsila je duplo starijeg Kadrija Aktaša (53), a Sud u Istanbulu, posle njegovog priznanja zločina, podigao optužnicu protiv navijača Galatasaraja, od čijih uboda nožem je stradao navijač Crvene zvezde, pre košarkaškog meča ova dva tima prošlog petka.


– Nož sam poneo na utakmicu nesvesno. Na njihove provokacije odgovorili smo kamenicama i metalnim šipkama. U međuvremenu ja sam doživeo šok, pošto sam zadobio težak udarac u nos. Tada sam zamahnuo nožem, kako bi ih oterao od sebe, jer nisam mogao da se pomerim od šoka. Osoba koja me je udarila bila je znatno viša od mene, plave kose. Osoba kojoj sam zario nož bila je drugačije građe. Jesam mu zabio nož, ali ne prihvatam optužbe – preneli su tamošnji mediji deo izjave počinioca monstruoznog zločina, koji je doveo do zahlađenja odnosa na relaciji Beograd – Ankara, izazvavši talas oprečnih reakcija širom Evrope.

Odlukom sudskih vlasti osumnjičenom je određen pritvor do suđenja, a u isto vreme na slobodu su puštena šestorica drugih navijača, privedenih u opsežnoj poteri za ubicom nesretnog mladića iz Zemuna, ali iz Turske stižu vesti da bi i protiv njih mogla da bude podignuta optužnica zbog učešća u neredima ispred hale Abdi Ipekči.

Nebojša Čović: Maksimalna kazna

– Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo reagovale – prokomentarisao je Zvezdin predsednik za klupski sajt, uz nadu da će Kadri biti “maksimalno kažnjen, kao ubice Brisa Tatona”, navijača Tuluza stradalog u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari