Obilaznica oko Beograda: Od petka Batajničkom petljom

N. Vukić

28. 11. 2014. u 22:30

Neimari privode kraju radove na delu obilaznice oko Beograda u pravcu ka Novom Sadu, u dužini od 4,7 kilometara. Uskoro proširenje deonice od Dobanovačke petlje do Ostružnice

MAJSTORIMA na Batajničkoj petlji još samo malo fali da završe posao, pa da ovom saobraćajnicom konačno krenu vozila. Ako neimari pobede mraz, radove bi mogli da završe i pre najavljenog snega. I, dok se neki radnici nadaju da će sa gradilišta otići već tokom vikenda, a drugi očekuju da bi poslednji šraf mogao biti zavrnut do kraja iduće sedmice, u „Putevima Srbije“ otvaranje saobraćajnice najavljuju već za subotu!

Radovima na glavnom pravcu u smeru ka Novom Sadu završena je druga faza izgradnje petlje „Batajnica“ koja je sastavni deo obilaznice oko Beograda.

- Glavni pravac novoizgrađene saobraćajne trake, u dužini od 4,7 kilometara biće pušten u saobraćaj u subotu od 14 časova - kažu u „Putevima Srbije“. - Na ovom koridoru u toku su i pripremni radovi za proširenje deonice od Dobanovačke petlje do Ostružničkog mosta i očekuje se da će biti završeni do kraja jula 2015. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Iako vreme u četvrtak nije išlo naruku putarima, nekolicina radnika uspešno se borila sa mrazom i vetrom koji je šibao nad Batajnicom. Peskirali su ogradu i postavljali zaštitne, razdelne bankine.

- Do kraja vikenda završavamo, a ako budemo morali da požurimo možda bude gotovo i u subotu - kaže radnik preduzeća „Unipromet“ iz Čačka, koje je zaduženo za montažu bankina.

Osim na glavnom pravcu, putari su angažovani i na ulivnoj rampi kojom će na obilaznicu oko Beograda moći da se uključe vozila koja dolaze starim putem iz pravca Zemuna. U „Putevima Srbije“ dodaju da ukoliko vremenski uslovi dozvole, u narednih nekoliko dana očekuju puštanje u saobraćaj i ovog prilaza, u pravcu ka Novom Sadu.

STIGLA POMOĆ IZ RIJEKE

ZBOG obima posla i da bi se sve završilo u planiranom roku, dvema ekipama iz čačanskog preduzeća u pomoć je pritekla i ekipa italijanske firme iz Rijeke.

- „Unipromet“ ih je angažovao jer posla ima puno i ne možemo sve da postignemo. Ima nas sa svih strana - dobacuje kroz osmeh jedan od radnika. - Na drugim gradilištima ima i firmi iz Bosne, jedni drugima pritrčimo u pomoć kad zatreba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije