• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sestra Kim Džong Una

Izvor Tanjug

Državni severnokorejski mediji danas su prvi put objavili da je mlađa sestra lidera te zemlje Kim Džong-Una, Kim Jo Džong, postavljena na rukovodeću poziciju u vladajućoj Radničkoj partiji.

Kim Jo Džong, koja nema ni 30 godina, postavljena je na mesto zamenika direktora odeljenja u Centralnom komitetu te stranke, objavila je centralna novinska agencija Severne Koreje (KCNA).

Kim Džong Un je treća generacija porodice Kim koja vlada Severnom Korejom, podsetio je BBC.

Njegova tetka, Kim Kjong-Hi, takođe je bila na visokoj funkciji u partijskoj hijerarhiji, ali se o njoj ništa ne zna od decembra prošle godine, kada je njen muž - bivši "čovek broj dva" u Severnoj Koreji, Džang Song-Thek, optužen za izdaju i frakcionašenje i pogubljen.

Sestra, Kim Jo Džong, za koju se pretpostavlja da ima 27 godina i da se školovala u Švajcarskoj, prvi put se pojavila u javnosti na sahrani oca i dugogodišnjeg lidera Severne Koreje Kim Džong-Ila, decembra 2011, da bi se od tada povremeno pojavljivala u pratnji brata, ali bez posebne funkcije.

Prema nekim nagađanjima, Kim je zapravo pripremana za ulogu koju je imala njihova 68-godišnja tetka, koja je godinama bila bliska saradnica njenog pokojnog brata sa visokim funkcijama u partiji i činom generala sa četiri zvezdice.

Kim Džong Un (31) i njegova sestra su deca Kim Džong-Ila i njegove pokojne žene Ko Jong-Hui.

Navodno su zajedno išli u školu u Švajcarskoj, kao i njihov brat Kim Džong-Čol, koji nema nikakvu ulogu u vlasti, bar koliko je javnosti poznato.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

poli

Pa da, clanovi "dinastije" se skoluju na najprestiznijim univerzitetima u svetu, dok cela zemlja gladuje. A cilj revolucije je bio da se ukine klasni sistem. Izgovor da bi se pojedinci obogatili. Treba izvrsiti pritisak medjunarodne zajednice i intervenciju mirovnih snaga kako bi se probalo spasiti koliko deo polulacije S. Koreje od tiranije.

vp

Tetka? O cemu ti to? A taman da je I tetka, zar je to najtragicnije u ovoj prici?

PEDJA

Tetka sa cinom generala i to sa 4 zvezdice. Axaxaxaxa....ovo gore nego kod nas.

special image