Babić pozvan na Molitveni doručak

Na tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu pozvani su poslanici Zoran Babić, Vladimir Marinković i Aleksandar Jugović, pišu Novosti.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

11:41

Default images

U Srbiju su već počeli da stižu pozivi za tradicionalni molitveni doručak koji se u Vašingtonu održava svakog prvog četvrtka u februaru i među prvim zvanicama su i trojica poslanika - Zoran Babić, Vladimir Marinković i Aleksandar Jugović.

Babić, koji je šef poslaničkog kluba naprednjaka, kaže za Novosti da će putovati na svečanost čiji je domaćin predsednik SAD Barak Obama, ali i da se priprema za niz sastanaka sa uticajnim ljudima američke administracije:

"Biće to četiri intenzivna dana u Vašingtonu. Planiramo susrete sa ljudima iz Senata, Kongresa, Stejt dipartmenta... Imaćemo priliku da još jednom, na licu mesta, razgovaramo o stavovima Srbije o mnogim aktuelnim svetskim i regionalnim političkim i bezbednosnim pitanjima".

Pre dva dana pozivnica je stigla i Slobodanu Petroviću, poslaniku liste “Srpska” u kosmetskom parlamentu kome će, kako nam kaže, ovo biti sedmi put zaredom da ide na ovaj skup:

"Kao i ranijih godina i sada ću imati sastanke sa senatorima i kongresmenima, otići ću i u Njujork u sedište UN".

Prema očekivanjima, pozive da budu deo manifestacije u balskoj sali hotela “Hilton” trebalo bi da dobiju i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je bio tamo prošlog puta, kao i Vuk Drašković, Zdenko Tomanović, Nenad Popović, koji su već godinama na listi zvanica.

Lider SDS Boris Tadić, kako je za Novosti potvrđeno u ovoj stranci, poziv nije dobio, a poslednji put je bio na Molitvenom doručku 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: